Савремена умјетност Републике Српске пред требињском публиком

ТРЕБИЊЕ I У галерији Музеја Херцеговине вечерас је отворена изложба „Паралеле“, пројекат Музеја савремене умјетности Републике Српске, који је кроз заједничко представљање објединио креације двоје бањалучких умјетника Слободана Видовића и Радослава Тадића.

Виши кустос Музеја савремене умјетности РС Жана Вукићевић истиче да је идеја овог умјетничког пројекта била да се кроз спој два потпуно различита сликарска говора покуша одговорити на питање – каква је позиција сликарства данас у свијету.

„С једне стране је Слободан, који развија један сведен, монохроматски, више аналитички приступ сликарству, истраживања позиција сликарства и његових основних  констутутивних елемената, а са друге стране – Радослав, са својим врло експресивним и импулсивним изразом, обиљем колорита. Два потпуно различита, па чак и супротстављена израза, али кроз заједнички пројекат чине врло занимљив спој“, казала је Вукићевићева.

Изложбу је отворио начелник Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић истакавши да је Градска управа представљање стваралаштва Музеја савремене умјетности са задовољством уврстила у програм Требињског културног љета, као што ће и убудуће подржавати сличне мостове сарадње два музеја и културних сцена Бањалуке и Требиња.

Р.С.

РАДИО ТРЕБИЊЕ