SAT VREMENA SMIJEHA NA IZVOĐENJU MONODRAME „10 : 1“ TATJANE KECMAN


Tatjana Kecman, glumica beogradske Ustanove za kulturu „Vuk Karadžić“, odigrala je večeras na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje komediju „Deset naprema jedan“.
Riječ je o komadu koji je nastao kao autorski projekat Kecmanove prije desetak godina. Glumica je izjavila da u početku nije očekivala ovako veliki uspjeh, međutim publika je svih ovih godina svuda prihvata sa oduševljenjem. Smatra da tom uspjehu doprinosi i izbor teme koja je aktuelna i uvijek će biti. „U pitanju su skice – kroki. Nema neke dublje poruke i uživljavanja zato i ne bude toliko teško i zahtevno staviti se u kožu deset potpuno različitih žena. To su maltene imitacije. Potrebno je dosta energije, visprenosti i vrcavosti što ovu predstavu čini atraktivnom publici“, istakla je Kecmanova.


U komediji „10 : 1“ glumica Tatjana Kecman na duhovit način savjetuje muškarcima da se ne ožene i kakve pripradnice ljepšeg pola da izbjegavaju navodeći deset razloga zašto ne ući u bračnu zajednicu i samo jedan zašto to učiniti. Kroz deset potpuno različitih tipova žena, pokušava da otkrije njihove maske, igre i sitne laži. Pojedinačne likove dočarala je uz pomoć muzike prilagođene svakom karakteru. Predstava je lagana, pitka i neopterećujuća i predstavlja parodiju na stereotipe o ženama. Kecmanova se svojom energijom, odličnim humorom, veličinom svog talenta i dobrim kontaktom sa publikom postarala da osvoji simpatije i ostane u sjećanju gledalaca.

Duška Đajić