SAT VREMENA SMIJEHA NA IZVOĐENJU MONODRAME „10 : 1“ TATJANE KECMAN


Татјана Кецман, глумица београдске Установе за културу „Вук Караџић“, одиграла је вечерас на позоришној сцени Културног центра Требиње комедију „Десет напрема један“.
Ријеч је о комаду који је настао као ауторски пројекат Кецманове прије десетак година. Глумица је изјавила да у почетку није очекивала овако велики успјех, међутим публика је свих ових година свуда прихвата са одушевљењем. Сматра да том успјеху доприноси и избор теме која је актуелна и увијек ће бити. „У питању су скице – кроки. Нема неке дубље поруке и уживљавања зато и не буде толико тешко и захтевно ставити се у кожу десет потпуно различитих жена. То су малтене имитације. Потребно је доста енергије, виспрености и врцавости што ову представу чини атрактивном публици“, истакла је Кецманова.


У комедији „10 : 1“ глумица Татјана Кецман на духовит начин савјетује мушкарцима да се не ожене и какве припраднице љепшег пола да избјегавају наводећи десет разлога зашто не ући у брачну заједницу и само један зашто то учинити. Кроз десет потпуно различитих типова жена, покушава да открије њихове маске, игре и ситне лажи. Појединачне ликове дочарала је уз помоћ музике прилагођене сваком карактеру. Представа је лагана, питка и неоптерећујућа и представља пародију на стереотипе о женама. Кецманова се својом енергијом, одличним хумором, величином свог талента и добрим контактом са публиком постарала да освоји симпатије и остане у сјећању гледалаца.

Душка Ђајић