„SAN O BOKI“ RAZGALIO TREBINJSKU PUBLIKU

U pozorištu Kulturnog centra Trebinje večeras je izveden mjuzikl „San o Boki“.

Mjuzikl je rađen u produkciji hercegnovske NVO „Bruna“, a režirao ga je Petar Pejaković prema tekstu Peđe Ristića.

Mirela Šćasni, profesor solo pjevanja i direktor produkcije, navela je da je mjuzikl nastao zahvaljujući ideji grupe entuzijasta još prije sedam godina, a njegova realizacija krenula je tokom ljeta 2020. godine.

„U ovom projektu učestvuju moje bivše učenice, a cela priča nastala je s ciljem da i one dođu na scenu i da ih šira publika čuje, ne samo u klasičnoj izvedbi, nego i u nečemu što je prijemčivo svima, svim generacijama. Pored solista, imamo orkestar i muzičare, profesore muzike, ljude koji su pevali u klapama, amatere ali i profesionalne glumce“, istakla je Mirela Šćasni.

Ona dodaje da je lajtmotiv mjuzikla pjesma „Bolje vrijeme će doći“, kao želja da se vrati ono vrijeme kada je kultura imala svoje visoko mjesto u društvu i da se opet gradom šetaju velikani kao što su bili Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Jovan Dučić, Zuko Džumhur, Vojo Stanić i drugi.

Neobična priča, u kojoj se miješaju san i java, počinje u hotelu „Boka“, kojeg nema već četiri decenije, a koji i dalje, kao simbol blagostanja, živi u sjećanju i pričama mještana.

Glumac Goran Slavić kaže da je mjuzikl u velikoj mjeri doprinio da se prizove vrijeme kada se lijepo živjelo i kada je svima bilo dobro.

„Mislim da svaki grad, svako mjesto, ima neki svoj hotel, neki svoj objekat, neku svoju dušu koja je nestala ili je uspavana, ubijena, a koja bi kroz ovu priču, koju smo mi željeli da predstavimo večeras, mogla da se probudi i da ponovo zaživi“, kazao je Slavić.

Mjuzikl u četiri slike, sa čak 24 aktera na sceni, sa orkestorom na bini, dinamičnom pričom, plesnim i muzičkim numerama plijenio je večeras pažnju pozorišne publike, koja je njegovo izvođenje pratila gromoglasnim aplauzima.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković