Ršumović “Čas za odmor”

Ršumović, uz čije stihove i emisije su rasle generacije, za RT je istakao da je tokom “Časa za odmor” sa najmlađom publikom razgovarao o poeziji i njegovim stihovima ali i čuvenim forama i fazonima.

rsum

TREBINJE | U organizaciji beogradske agencije “ Izvođačka umetnost – zdrav život”, danas je u Domu kulture Ljubivoje Ršumović proslavljeni pjesnik priredio prigodan program pod nazivom “Čas za odmor” za mališane predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Ršumović, uz čije stihove i emisije su rasle generacije, za Radio Trebinje je istakao da je tokom “Časa za odmor” sa najmlađom publikom razgovarao o poeziji i njegovim stihovima ali i čuvenim forama i fazonima.

Na pitanje koja je tajna njegovog plodnog stvaralaštva od preko šest decenija, tokom kojeg je napisao 86 knjiga i 15 hiljada pjesama, uz kultne emisije poput “Hiljadu zašto”, “Dvogled”, Fazoni i fore”, čiji je autor, Ršumović navodi da je, kao čovjek sa sela, od malih nogu naučen da radi i  da ima odgovornost za ono što radi.

Ršumović ističe da piše roman o dječaku Vidu, junaku “Vidovitih priča”, koje je objavio na prošlogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

“Naziv romana, u izdanju izdavačke kuće “Laguna” je  “Vid iz talambasa” , uz ilustracije Dušana Petričića. Žao mi je što prevod na engleski jezik ovog puta neće raditi nenadmašni Timoti Bajford, koji više nije sa nama”, kaže Ršumović.