Rock simfonija i u Trebinju

Muzički spektakl “Rock simfonija” biće izveden i pred trebinjskom publikom, u Kulturnom centru, u nedjelju, 10. maja. Ljubitelji rok muzike imaće priliku da uživaju u hitovima kultnih bendova, koje banjalučki rok muzičari izvode u aranžmanima sa gudačkim orkestom, horom, te različitim vokalnim solistima.
Idejni tvorac ovog projekta, koji je zamišljen kao spoj modernog i klasičnog, je gitarista banjalučkog benda “Tupas mene” Dragan Moconja, a uz članove ovog benda dio “Rock simfonije” su i studenti Muzičke akademije umjetnosti RS, profesori i učenici Srednje muzičke škole “Vlado Milošević”, te vokalni izvođači grupa “Bandaneon Square”, “Acoben Electric”, “Lady D”, “Vanja the Frog” i “Brutal protest”.
Na repertoaru “Rock simfonije” su standardi svjetske rok muzike koju izvode “Led Zeppelin”, “Pink Floyd”, “Queen”, “Metallica”, “Guns’N’Roses” i drugi.
“Rock simfonija” premijerno je izvedena u oktobru prošle godine u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci, kada ni dvije večeri nisu bile dovoljne da bi svi zainteresovani uživali u nastupu pedesetak muzičara na sceni i omiljenim pjesma u aranžmanu sa klasičnim instrumentima i horom.
Koncert u Trebinju počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.