„Radost života“ u objektivu Željka Budimira-Keka

TREBINJE l  Pod pokroviteljstvom OEBS-a u BiH večeras je u restoranu „Hedonija“ otvorena izložba fotografija Željka Budimira-Keka.

Izložba pod nazivom „Radost života“ sastoji se od 20 fotografija u boji, kroz koje je autor predstavio život romske djece u BiH.

Prema riječima autora fotografije su nastale tokom inkluzivnih radionica uz podršku UNICEF-a u selu Lug kod Modriče sa namjerom da slikom daju „glas za djecu“, kao i da budu „glas djece“.

„Radio sam sa djecom Romima i stvarno je to fantastično iskustvo, veliko druženje i velika prijateljstva su nastala i baš su mi stoga to posebno drage fotografije. Ja volim crno-bijelu fotografiju, ali ove fotografije večeras su zahtijevale kolor zbog te emocije, jer boja očiju te djece nije mogla da se dočara u crno-bijeloj varijanti. Iako je prva izložba uvijek posebna, ova večeras je baš nešto posebno”, rekao je Keko.

Otvarajući izložbu šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur je izrazio zadovoljstvo što je sponzor jedne ovakve manifestacije.

„U ovom lijepom gradu lijepo je imati jednu ovakvu izložbu za djecu i u korist djece. Želimo da na ovaj način skrenemo pažnju na romsku djecu, kao i generalno na pitanje suživota svih ljudi u BiH”, naveo je Mur.

Izložbu „Radost života“ možete pogledati u narednih desetak dana.
D.M /Foto: Predrag Mucović