„Radost života“ u objektivu Željka Budimira-Keka

ТРЕБИЊЕ l  Под покровитељством ОЕБС-а у БиХ вечерас је у ресторану „Хедонија“ отворена изложба фотографија Жељка Будимира-Кека.

Изложба под називом „Радост живота“ састоји се од 20 фотографија у боји, кроз које је аутор представио живот ромске дјеце у БиХ.

Према ријечима аутора фотографије су настале током инклузивних радионица уз подршку УНИЦЕФ-а у селу Луг код Модриче са намјером да сликом дају „глас за дјецу“, као и да буду „глас дјеце“.

„Радио сам са дјецом Ромима и стварно је то фантастично искуство, велико дружење и велика пријатељства су настала и баш су ми стога то посебно драге фотографије. Ја волим црно-бијелу фотографију, али ове фотографије вечерас су захтијевале колор због те емоције, јер боја очију те дјеце није могла да се дочара у црно-бијелој варијанти. Иако је прва изложба увијек посебна, ова вечерас је баш нешто посебно”, рекао је Kеко.

Отварајући изложбу шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатан Мур је изразио задовољство што је спонзор једне овакве манифестације.

„У овом лијепом граду лијепо је имати једну овакву изложбу за дјецу и у корист дјеце. Желимо да на овај начин скренемо пажњу на ромску дјецу, као и генерално на питање суживота свих људи у БиХ”, навео је Мур.

Изложбу „Радост живота“ можете погледати у наредних десетак дана.
Д.М /Фото: Предраг Муцовић