Prva izložba grupe RIZBA (video)

Prvom zajedničkom izložbom likovnoj publici u našem gradu večeras se predstavilo novoosnovano trebinjsko umjetničko udruženje likovnih stvaralaca „Rizba“, a prvom postavkom, koju čine radovi pet autora ove umjetničke grupe, otvoren je i novi izložbeni prostor u trebinjskom Kulturnom centru – Mala galerija.Izloženi radovi različitih likovnih medija, tema i umjetničkih koncepata objedinjeni su nazivom „Punktum“, koji – prema riječima člana „Rizbe“ Miloša Vučićevića – označava „tačku u vremenu koja radove pet autora, sasvim različitih po svojim individualnim poetikama, spaja u jedinstvenu izložbenu cjelinu“.
Član ovog umjetničkog društva Radivoje Milić za radiotrebinje.com kaže da je udruženje okupilo studente osnovnih i master studija Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, a nastalo je „iz potrebe da se obogati kulturna scena našeg grada kvalitetnim likovnim sadržajem“.
„Iako svako od nas ima svoju umjetničku priču, stvaralački stav, drugačije idejei likovna promišljanja, nije bilo teško napraviti kreativni spoj jer smo i privatno prijatelji, a stalno zajedno provodimo vrijeme i na akademiji. U tom druženju izrodilo se mnoštvo zajedničkih ideja, koje samo čekaju na realizaciju“, istakao je Milić najavljući buduće stvaralačke projekte novoosnovanog udruženja.
Pored Vučićevića i Milića, članovi umjetničkog društva „Rizba“ su i tri dame – Nevena Kosović, Mirjana Kodžo i Milica Lojović.
Izvor: Radio Trebinje
https://www.youtube.com/watch?v=aHd5TyYBPY0