PROMOVISAN RAD GRADSKOG POZORIŠTA TREBINJE

            Фото:Предраг Муцовић

            Љубитељи позоришне умјетности данас су у  Културном центру присуствовали промоцији рада и резултата требињског Градског позоришта.

Позоришна дјелатност је једна од продукцијских активности ЈУ Културни центар и у овој установи, при којој Градско позориште и ради, не крију задовољство постигнутим резултатима.

            Умјетнички руководилац Градског позоришта Требиње, Жељко Милошевић, истакао је да је ово позориште постигло завидан успјех и освојило прегршт награда у претходној сезони.

фото:Д.Ђ.

            На 15. Фестивалу средњошколског драмског стваралаштва БиХ у Коњицу, представа „Краљевић Марко и Кесеџија Муса“, копродукцијски пројекат требињског Градског позоришта и Позоришта „Мале ствари“, освојила је шест награда. Жељку Милошевићу је припала награда за режију, Игор Рончевић и Митар Милићевић су награђени за глумачка остварења, као и за партнерску игру, док су требињском ансамблу додијељене награде за колективну игру и за сценски покрет.

            Фото:Предраг Муцовић

            На 60. Фестивалу фестивала у Требињу, који је окупио побједничка аматерска позоришна остварења из региона, Жељку Милошевићу је додијељена Златна маска за најбољег главног глумца у представи „Писац породичне историје“. Златном маском је награђена и Весна Ђурић – за епизодну женску улогу, док је диплому протагонисте вечери жири публике додијелио Игору Сврдлину.

            Представа „Писац породичне историје“ проглашена је најбољом представом у цјелини од стране жирија 45. Театарског фестивала БиХ „ФЕДРА 2017.“ у Бугојну. Ова представа је имала и најбољу режију – Слободан Маруновић, најбољу глумицу – Весна Ђурић, најбољу епизодну улогу – Игор Сврдлин, те најбољу дебитантску улогу – Милена Бокун.

            Градском позришту Требиње у новембру слиједи учешће на позоришном фестивалу Repassage fest, на Убу (Република Србија), на коме наступају најбоља аматерска позоришта са простора бивше СФРЈ.

Д.Ђ.