PROMOVISAN RAD GRADSKOG POZORIŠTA TREBINJE

            Foto:Predrag Mucović

            Ljubitelji pozorišne umjetnosti danas su u  Kulturnom centru prisustvovali promociji rada i rezultata trebinjskog Gradskog pozorišta.

Pozorišna djelatnost je jedna od produkcijskih aktivnosti JU Kulturni centar i u ovoj ustanovi, pri kojoj Gradsko pozorište i radi, ne kriju zadovoljstvo postignutim rezultatima.

            Umjetnički rukovodilac Gradskog pozorišta Trebinje, Željko Milošević, istakao je da je ovo pozorište postiglo zavidan uspjeh i osvojilo pregršt nagrada u prethodnoj sezoni.

foto:D.Đ.

            Na 15. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu, predstava „Kraljević Marko i Kesedžija Musa“, koprodukcijski projekat trebinjskog Gradskog pozorišta i Pozorišta „Male stvari“, osvojila je šest nagrada. Željku Miloševiću je pripala nagrada za režiju, Igor Rončević i Mitar Milićević su nagrađeni za glumačka ostvarenja, kao i za partnersku igru, dok su trebinjskom ansamblu dodijeljene nagrade za kolektivnu igru i za scenski pokret.

            Foto:Predrag Mucović

            Na 60. Festivalu festivala u Trebinju, koji je okupio pobjednička amaterska pozorišna ostvarenja iz regiona, Željku Miloševiću je dodijeljena Zlatna maska za najboljeg glavnog glumca u predstavi „Pisac porodične istorije“. Zlatnom maskom je nagrađena i Vesna Đurić – za epizodnu žensku ulogu, dok je diplomu protagoniste večeri žiri publike dodijelio Igoru Svrdlinu.

            Predstava „Pisac porodične istorije“ proglašena je najboljom predstavom u cjelini od strane žirija 45. Teatarskog festivala BiH „FEDRA 2017.“ u Bugojnu. Ova predstava je imala i najbolju režiju – Slobodan Marunović, najbolju glumicu – Vesna Đurić, najbolju epizodnu ulogu – Igor Svrdlin, te najbolju debitantsku ulogu – Milena Bokun.

            Gradskom pozrištu Trebinje u novembru slijedi učešće na pozorišnom festivalu Repassage fest, na Ubu (Republika Srbija), na kome nastupaju najbolja amaterska pozorišta sa prostora bivše SFRJ.

D.Đ.