Пројекција документарног филма и концерт италијанског кантаутора Bob Corn-a (Тiziano Sgarbi)

 

4-ог априла у 19:30 часова у Галерији Културног центра, Slow Food Trebinje Hercegovina, Културни центар и Град Требиње организују пројекцију документарног филма и концерт италијанског кантаутора Bob Corn-a (Тiziano Sgarbi) http://www.fooltribe.com/bobcorn/.

bob-corn-730x490

Концерт се организује у сарадњи са италијанским удружењем Viaggiare i Balcani http://www.viaggiareibalcani.it/  које се бави одрживим туризмом те организује путовања за туристе из Италије у земље Балкана.

Tiziano Sgarbi долази са сјевера Италије. Рођен је 1968. и читав свој живот је провео на селу. Већ више од 10 година је активан учесник италијанске рок сцене бавећи се организацијом концерата, турнеја и фестивала. И све то на diy начин где су људи и музика у првом плану. Након неких дешавања у личном животу почео је и да ствара своју музику, пишући пјесме и наступајући под именом Bob Corn. То је једноставно нешто што је осјећао да мора да уради: “То сам ја, свирам једноставне музичке линије на својој акустичној гитари и пјевам о људима и љубави. Своју музику волим да зовем “sad punk” – описао је Тiziano себе укратко.

Иза себе има шест албума, прегршт концерата широм и ван Италије. Дјелио је бину са многим непознатим бендовима, али и познатијим именима попут Mike Watt, Dinosaur Jr, Calvin Johnson, Explosions in the sky, Xiu-Xiu и други.

 

Након Требиња, имаће концерте у Мостару, Сарајеву, Београду и Новом Саду.

 Неспособан     (Inagibile )

 Преживљени трауматски догађај код умjетникa може да изазове  креативну блокаду и недостатак инспирације.  Али живот иде даље.

Документарац

Режија Giulia Natalia Comito и Tommaso Cassinis
28 мин – Италија – 2016
Умјетник, поред многих ствари, је тај који биљежи, преноси и препричава осјећања, тензије и дух једне заједнице; ово је прича о независном музичару из Еmilia Romagna, Bob Corn-u, протагонисти дирљивог документарца у режији Giulia Natalia Comito и Tommaso Cassinis-a.

Путем музике и властитим искуством Bob Corn-а, редитељски двојац нам преноси двijе паралелене приче:

колективну драму и људску трагедију заједнице која је преживjела земљотрес у Еmiliji и интимне промjене умjетника и његове музике .

Giulia Natalia Comito je рођена у Риму 1984. гдjе је похађала мастер на Scuola Romana di Fotografia.

  1. почиње да ради у свijету филма као фотограф. Захваљујући пројекту Upupa Pop поред фотографије бави се и аудио-визуелном умjетношћу.

Tommaso Cassinis рођен je у Риму 1985. Оснивач је креативаног простора за фотографе и видео-мејкере у Риму, Boogy Studio. У његовој биографији истиче се пројекат Upupa Pop, који прати live Tommaso Cassinis музику.