Projekcija dokumentarnog filma i koncert italijanskog kantautora Bob Corn-a (Tiziano Sgarbi)

 

4-og aprila u 19:30 časova u Galeriji Kulturnog centra, Slow Food Trebinje Hercegovina, Kulturni centar i Grad Trebinje organizuju projekciju dokumentarnog filma i koncert italijanskog kantautora Bob Corn-a (Tiziano Sgarbi) http://www.fooltribe.com/bobcorn/.

bob-corn-730x490

Koncert se organizuje u saradnji sa italijanskim udruženjem Viaggiare i Balcani http://www.viaggiareibalcani.it/  koje se bavi održivim turizmom te organizuje putovanja za turiste iz Italije u zemlje Balkana.

Tiziano Sgarbi dolazi sa sjevera Italije. Rođen je 1968. i čitav svoj život je proveo na selu. Već više od 10 godina je aktivan učesnik italijanske rok scene baveći se organizacijom koncerata, turneja i festivala. I sve to na diy način gde su ljudi i muzika u prvom planu. Nakon nekih dešavanja u ličnom životu počeo je i da stvara svoju muziku, pišući pjesme i nastupajući pod imenom Bob Corn. To je jednostavno nešto što je osjećao da mora da uradi: “To sam ja, sviram jednostavne muzičke linije na svojoj akustičnoj gitari i pjevam o ljudima i ljubavi. Svoju muziku volim da zovem “sad punk” – opisao je Tiziano sebe ukratko.

Iza sebe ima šest albuma, pregršt koncerata širom i van Italije. Djelio je binu sa mnogim nepoznatim bendovima, ali i poznatijim imenima poput Mike Watt, Dinosaur Jr, Calvin Johnson, Explosions in the sky, Xiu-Xiu i drugi.

 

Nakon Trebinja, imaće koncerte u Mostaru, Sarajevu, Beogradu i Novom Sadu.

 Nesposoban     (Inagibile )

 Preživljeni traumatski događaj kod umjetnika može da izazove  kreativnu blokadu i nedostatak inspiracije.  Ali život ide dalje.

Dokumentarac

Režija Giulia Natalia Comito i Tommaso Cassinis
28 min – Italija – 2016
Umjetnik, pored mnogih stvari, je taj koji bilježi, prenosi i prepričava osjećanja, tenzije i duh jedne zajednice; ovo je priča o nezavisnom muzičaru iz Emilia Romagna, Bob Corn-u, protagonisti dirljivog dokumentarca u režiji Giulia Natalia Comito i Tommaso Cassinis-a.

Putem muzike i vlastitim iskustvom Bob Corn-a, rediteljski dvojac nam prenosi dvije paralelene priče:

kolektivnu dramu i ljudsku tragediju zajednice koja je preživjela zemljotres u Emiliji i intimne promjene umjetnika i njegove muzike .

Giulia Natalia Comito je rođena u Rimu 1984. gdje je pohađala master na Scuola Romana di Fotografia.

  1. počinje da radi u svijetu filma kao fotograf. Zahvaljujući projektu Upupa Pop pored fotografije bavi se i audio-vizuelnom umjetnošću.

Tommaso Cassinis rođen je u Rimu 1985. Osnivač je kreativanog prostora za fotografe i video-mejkere u Rimu, Boogy Studio. U njegovoj biografiji ističe se projekat Upupa Pop, koji prati live Tommaso Cassinis muziku.