Profesori i studenti Muzičke akademije UIS nastupili u Trebinju

TREBINJE │ U pozorišnoj sali Kulturnog centra večeras je održan koncert profesora i učenika Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u okviru turneje “Muzička akademija – univerzitetskim gradovima”.

Trebinjska publika imala je priliku da uživa u odličnom nastupu studenata harmonike, violine, viole, klavira i gitare zajedno sa svojim profesorima, a na repertoaru su bila neka od najpopularnijih djela klasične muzike.

Sandra Ivanović, prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu kaže da je cilj ove koncertne turneje promovisanje kulture i umjetnosti u regionu, kao i raznovrsnih aktivnosti umjetničkih akademija ovog univerziteta.

„Ideja je da se studenti i profesori Muzičke akademije predstave prvenstveno studentima i profesorima u svim gradovima u kojima djeluje naš univerzitet i da na najljepši način promovišemo ono čime se bavimo – kulturu, umjetnost i univerzitet u cjelini“, rekla je Ivanović.

Ona je navela da je koncertna turneja, u organizaciji Muzičke akademije UIS, počela u novembru prošle godine, a koncerti su održani u svim gradovima gdje ovaj univerzitet ima svoje visokoobrazovne ustanove.

Marija Mastilo, student treće godine Muzičke akademije, koja svira klavir, kaže da je prvi put nastupila u Trebinju i da je zadovoljna reagovanjem publike.

„Posebna čast i veliko zadovoljstvo za nas studente kad imamo priliku da nastupamo na istoj sceni sa svojim profesorima i to stvara dobru atmosferu i vrlo nas raduju ovakvi koncerti. Zaista smo uživali u vašem gradu“, istakla je ona.

Gostovanje u Trebinju profesora i učenika Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu omogućili su Grad Trebinje i Kulturni centar.

D.M.