Професори и студенти Музичке академије УИС наступили у Требињу

ТРЕБИЊЕ │ У позоришној сали Културног центра вечерас је одржан концерт професора и ученика Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, у оквиру турнеје “Музичка академија – универзитетским градовима”.

Требињска публика имала је прилику да ужива у одличном наступу студената хармонике, виолине, виоле, клавира и гитаре заједно са својим професорима, а на репертоару су била нека од најпопуларнијих дјела класичне музике.

Сандра Ивановић, проректор Универзитета у Источном Сарајеву каже да је циљ ове концертне турнеје промовисање културе и умјетности у региону, као и разноврсних активности умјетничких академија овог универзитета.

„Идеја је да се студенти и професори Музичке академије представе првенствено студентима и професорима у свим градовима у којима дјелује наш универзитет и да на најљепши начин промовишемо оно чиме се бавимо – културу, умјетност и универзитет у цјелини“, рекла је Ивановић.

Она је навела да је концертна турнеја, у организацији Музичке академије УИС, почела у новембру прошле године, а концерти су одржани у свим градовима гдје овај универзитет има своје високообразовне установе.

Марија Мастило, студент треће године Музичке академије, која свира клавир, каже да је први пут наступила у Требињу и да је задовољна реаговањем публике.

„Посебна част и велико задовољство за нас студенте кад имамо прилику да наступамо на истој сцени са својим професорима и то ствара добру атмосферу и врло нас радују овакви концерти. Заиста смо уживали у вашем граду“, истакла је она.

Гостовање у Требињу професора и ученика Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву омогућили су Град Требиње и Културни центар.

Д.М.