Pripreme u punom jeku: Gitarijada „jača“ nego prošla

U takmičarskom dijelu  će učestvovati  M.O.B.S. – Banja Luka, Nešto Između – Mostar , Abzofran – Podgorica, Mangrov – Nikšić i Happy Hour – Herceg Novi. Njih ćemo na sceni ljetne bašte Doma mladih imati prilike da vidimo u četvrtak 7. avgusta. Očekuje nas i nastup legendarnog hard rock & heavy metal sastava Osvajači iz Kragujevca. Drugog dana gitarijade, za sve ljubitelje dobrog roka, nastupiće Zabranjeno pušenje, predvođeno legendarnim Sejom Seksonom, sarajevskom i jugoslovenskom legendom.

TREBINJE l Poslije prve prošlogodišnje trebinjske gitarijade popularno nazvane “Mostok”, koja se pokazala veoma uspješnom, očekuje nas i druga, koja će se održati 7. i 8. avgusta na ljetnoj sceni Doma mladih. Na gitarijadi će nastupiti desetak bendova, neki u takmičarskom, a neki u revijalnom dijelu . Pobjednika gitarijade po ocjeni stručnog žirija čeka vrijedna nagrada, kao i prošle godine – snimanje albuma u trebinjskom muzičkom studiju “Fantom”. Za nagradu će se ove godine boriti pet bendova, koji su poslije javnog konkursa izabrani između mnoštva bendova, koji su poslali svoje prijave. Tim povodom smo razgovarali sa jednim od organizatora Mostoka Dobroslavom Bobom Slijepčevićem .
“Poslije prošlogodisnje prve gitarijade, koja je po mom mišljenju bila više nego uspješna i koja je trijumfalno završila nastupom benda Ortodox Celts, ove godine smo odlučili da sve podignemo na mnogo viši nivo i nadam se da ćemo uspjeti u tome. Ove godine nas očekuje nastup pet takmičarskih bendova, koji su probrani detaljnom selekcijom od mnogobrojnih prijava koje su pristigle na naš konkurs.“ istakao je Bobo.

Bendovi koji će učestvovati u takmičarskom dijelu su: M.O.B.S. – Banja Luka, Nešto Između – Mostar , Abzofran – Podgorica, Mangrov – Nikšić i Happy Hour – Herceg Novi. Njih ćemo na sceni ljetne baste imati prilike da vidimo u četvrtak 7. avgusta. Pored njih prvog dana gitarijade očekuje nas i nastup legendarnog hard rock & heavy metal sastava Osvajači iz Kragujevca, koji su poslije privremene pauze opet prisutni na muzičkoj sceni. Osvajači pripremaju novi album što su najavili nedavno objavljenim singlom pod nazivom “Pakleni put” .

A, drugog dana gitarijade nas očekuje, kako Bobo reče „prava poslastica za sve ljubitelje dobrog roka“ nastup benda Zabranjeno pušenje predvođenog legendarnim Sejom Seksonom, sarajevskom i jugoslovenskom legendom. Zabranjeno pušenje je u oktobru prošle godine objavilo svoj deseti album pod nazivom “Radovi na cesti”, koji promovišu na koncertima širom regije. Ove godine obilježavaju 30 godina od objavljivanja prvog albuma “Das ist Walter”, a na kraju prošle godine su uz brojne goste održali i veliki rođendanski koncert u sarajevskoj Skenderiji. Znajući da njihovi koncerti traju preko dva sata, možemo očekivati dobru zabavu uz prvenstveno starije, ali i novije hitove ovog benda .

Drugog dana gitarijade, prije Zabranjenog pušenja, na binu će se u revijalnom dijelu popeti i dva benda iz Nikšića – Gomila nesklada i Nagual, takođe kvalitetni bendovi koji obećavaju dobru svirku za sve ljubitelje malo tvrđeg zvuka. Naravno, drugog dana gitarijade biće i proglašen pobjednički bend od strane stručnog žirija.

“Rock n roll događaj je nemoguće organizovati bez donacija i sponzora“ – naglašava Bobo:
“Tako i ovaj događaj organizuje JU Dom mladih, uz saradnju sa Gradom Trebinjem i Ministarstvom Prosvjete i kulture RS. Naravno, tu su i manji sponzori i prijatelji festivala koji su nam izašli u susret i pružili punu podršku. Svima se ovom prilikom zahvaljujem. Bilo bi dobro da ima još sponzora, pa da povećamo i fond nagrada, ali budući da je ovo muzički događaj koji je još u povoju i za koji tek sljedećih godina očekujemo da se “rasplamsa” i dostigne neke malo veće visine, nadam se da ćemo i te probleme prevazići. Mogu da kažem da mnogo bendova i mimo nagrade prosto želi da dođu na festival i da se ispromovišu, ipak je tu i nova publika, novi nastup, a sve to znači mladim bendovima koji tek počinju.“
Cijena ulaznica je 5 KM za prvi dan, a 7 KM za drugi dan. Ulaznica za oba dana iznosi 10 KM, što je jako povoljno u odnosu na cijene ulaznica za muzičke festivale u regionu .
Vidimo se i čujemo na gitarijadi !!!!!!!
Darko Kurtović