Premijerno odigrana predstava „Pisac porodične istorije“(VIDEO)

 

ТРЕБИЊЕ l У Културном центру вечерас су требињски глумци премијерно извели представу „Писац породичне историје“ у режији Слободана Маруновића.

Драмски текст Љубомира Ђурковића је трагична фарса у десет слика која кроз хумор и на универзалан начин говори о обезличењу које су наметнули ратни и послијератни догађаји.

То је драма о распаду породице, о маргиналцима који страсно желе да узлете, али сваки такав покушај бива још дубљи и још трагичнији пад.

Глумачка екипа одушевила је требињску публику, а задовољан је био и режисер Слободан Маруновић који је истакао да је од првог тренутка знао да ће са овим глумцима направити представу која ће служити на част позоришту и Требињу.

„Представа има намјеру да гледаоце учини бољим, хуманијим људима, који препознају своје мане и своје врлине, те да укаже на оно што је иза нас и што не би требало више никада да се понови“, навео је он.

У новој представи домаћег позоришта играју: Дарко Kуртовић, Весна Ђурић, Игор Сврдлин, Жељко Милошевић, Миодраг Шешељ, Јефимија От, Мира Бокун /први пут на сцени/ и младе глумачке снаге Митар Милићевић и Давид Попадић.

Са овом представом Требињци ће крајем јула наступити на овогодишњем Фестивалу фестивала.

Д.М.