Premijerno odigrana predstava „Pisac porodične istorije“(VIDEO)

 

TREBINJE l U Kulturnom centru večeras su trebinjski glumci premijerno izveli predstavu „Pisac porodične istorije“ u režiji Slobodana Marunovića.

Dramski tekst Ljubomira Đurkovića je tragična farsa u deset slika koja kroz humor i na univerzalan način govori o obezličenju koje su nametnuli ratni i poslijeratni događaji.

To je drama o raspadu porodice, o marginalcima koji strasno žele da uzlete, ali svaki takav pokušaj biva još dublji i još tragičniji pad.

Glumačka ekipa oduševila je trebinjsku publiku, a zadovoljan je bio i režiser Slobodan Marunović koji je istakao da je od prvog trenutka znao da će sa ovim glumcima napraviti predstavu koja će služiti na čast pozorištu i Trebinju.

„Predstava ima namjeru da gledaoce učini boljim, humanijim ljudima, koji prepoznaju svoje mane i svoje vrline, te da ukaže na ono što je iza nas i što ne bi trebalo više nikada da se ponovi“, naveo je on.

U novoj predstavi domaćeg pozorišta igraju: Darko Kurtović, Vesna Đurić, Igor Svrdlin, Željko Milošević, Miodrag Šešelj, Jefimija Ot, Mira Bokun /prvi put na sceni/ i mlade glumačke snage Mitar Milićević i David Popadić.

Sa ovom predstavom Trebinjci će krajem jula nastupiti na ovogodišnjem Festivalu festivala.

D.M.