Premijera filma „Gorčilo, jesi li to došao da me vidiš“

TREBINJE | Premijera filma „Gorčilo jesi li to došao da me vidiš“, reditelja Milana Karadžića, biće priređena trebinjskoj publici u srijedu, 28. januara, u bioskopskoj dvorani trebinjskog Kulturnog centra.
Film je baziran na komediji Miodraga Karadžića „Jesi li to došo da me vidiš“, koja je sigurno najbolja i najcitiranija drama, koju je napisao osamdesetih godina prošlog vijeka. Svojom izuzetnom vrcavošću dijaloga, apsurdnim situacijama u koje smješta svoje neobične, lucidne i duhovite likove, poznavanjem mentalitetskih okamenjenih okvira crnogorskog sela, ova komedija predstavlja pravi izazov za prenošenje na filmsko platno.
Radnja filma je smještena u crnogorskom selu, u brdima, u ljeto 1968. godine. U jeku izgradnje infrastrukture SFRJ, u naporima da se siromašni sjever Crne Gore putevima poveže sa jugom, u malo selo dolazi geometar Lazo, kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta. Sa njim će doći Klara, njegova žena, balerina iz Narodnog pozorišta iz Novog Sada, koja mora da tokom ljeta održava kondiciju za jesenju sezonu. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, koji je najbolji, jer za bolji ne znaju, samo je jedna od linija priče.
Glavne uloge tumače: Milutin Mima Karadžić, Dubravka Drakić, Boro Stjepanović, Emir Ćatović, Mladen Nelević, Viktor Savić, Andrija Milošević i drugi.
Film će biti prikazan u terminima u 18.00 i 20.00 časova, a pored projekcija 28. januara, film će se moći pogledati u istim terminima 29. i 30. januara.
Cijena ulaznice je 4 KM.