PREDSTAVA „SUMNJA“ PREMIJERNO ODIGRANA U KULTURNOM CENTRU

Predstava „Sumnja“, rađena u koprodukciji trebinjskog Gradskog pozorišta i Kulturne scene „Male stvari“, večeras je premijerno izvedena na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje.

Ideja za nastanak predstave rodila se kroz vježbe na časovima glume i forum teatra gdje su mladi govorili o sebi i isključivo o svojim problemima. Određene teme i problemi, koje su oni imali potrebu da iskažu, zaokruženi su i oblikovani u ovo pozorišno djelo.

Kroz segmente dramskih tekstova Biljane Srbljanović, Milene Depolo i Samira Sadikovića, koristeći načine i sredstva pozorišnog jezika, mladi trebinjski glumci prenose osnovnu poruku predstave – da njihovi problemi, prouzrokovani različitim anomalijama u društvu, dopru do onih koji su za to odgovorni i koji treba da ih rješavaju.

„ Oni progovaraju o svojim problemima, ukazuju na svoje potrebe, kritikuju, pokušavaju uticati na društvene tokove i poboljšanje svog statusa u društvu ali ne nude rješenja jer to nije njihov zadatak“, istakao je režiser predstave Željko Milošević.

Akteri predstave su naši mladiglumci: Mitar Milićević, Anastasia Andrić, Sara Popadić, Jovana Anđelić, Milica Salata, Kristina Pejdo, Milana Ninković i Maja Šošo.

„Spremali smo se otprilike tri mjeseca. Svi smo se mnogo trudili i vježbali za večerašnju premijeru, a daćemo sve od sebe da budemo još bolji na festivalima koji nam slijede“, izjavila je glumicaAnastasia Andrić.

Sara Popadić se nada da će publika shvatiti njihovu poruku.„Mladi se bore za bolji položaj u društvu ali uvijek mogu više“, smatra Popadićka.

Mlada trebinjska glumica Jovana Anđelić kaže da kroz ovu predstavu akteri ukazuju na svoje svakodnevne probleme, te koliko društveni sistem utiče na njih i njihovo mišljenje.„Obraćamo se, ukazujemo i kritikujemo nadajući se da će se naš glas čuti i doprinijeti boljem kvalitetu života mladog čovjeka“, vjeruje Jovana.

 

Duška Đajić