ПРЕДСТАВА „СУМЊА“ ПРЕМИЈЕРНО ОДИГРАНА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Представа „Сумња“, рађена у копродукцији требињског Градског позоришта и Културне сцене „Мале ствари“, вечерас је премијерно изведена на позоришној сцени Културног центра Требиње.

Идеја за настанак представе родила се кроз вјежбе на часовима глуме и форум театра гдје су млади говорили о себи и искључиво о својим проблемима. Одређене теме и проблеми, које су они имали потребу да искажу, заокружени су и обликовани у ово позоришно дјело.

Кроз сегменте драмских текстова Биљане Србљановић, Милене Деполо и Самира Садиковића, користећи начине и средства позоришног језика, млади требињски глумци преносе основну поруку представе – да њихови проблеми, проузроковани различитим аномалијама у друштву, допру до оних који су за то одговорни и који треба да их рјешавају.

„ Они проговарају о својим проблемима, указују на своје потребе, критикују, покушавају утицати на друштвене токове и побољшање свог статуса у друштву али не нуде рјешења јер то није њихов задатак“, истакао је режисер представе Жељко Милошевић.

Актери представе су наши младиглумци: Митар Милићевић, Анастасиа Андрић, Сара Попадић, Јована Анђелић, Милица Салата, Кристина Пејдо, Милана Нинковић и Маја Шошо.

„Спремали смо се отприлике три мјесеца. Сви смо се много трудили и вјежбали за вечерашњу премијеру, а даћемо све од себе да будемо још бољи на фестивалима који нам слиједе“, изјавила је глумицаАнастасиа Андрић.

Сара Попадић се нада да ће публика схватити њихову поруку.„Млади се боре за бољи положај у друштву али увијек могу више“, сматра Попадићка.

Млада требињска глумица Јована Анђелић каже да кроз ову представу актери указују на своје свакодневне проблеме, те колико друштвени систем утиче на њих и њихово мишљење.„Обраћамо се, указујемо и критикујемо надајући се да ће се наш глас чути и допринијети бољем квалитету живота младог човјека“, вјерује Јована.

 

Душка Ђајић