PREDSTAVA „ISKUŠENJE“ IZVEDENA U POZORIŠTU KULTURNOG CENTRA

Вечерас је у позоришној сали Културног центра Требиње одиграна представа „Искушење“, копродукцијско остварење Шабачког позоришта и Сцене „Маска“.

Комад „Искушење“ рађен је по роману „Бог, ђаво и ја“ Драгана Маринковића Француза, а извели су га Анета и Иван Томашевић, глумачки пар добро познат требињској публици.

Адаптацију и режију ове дуодраме, која доноси размишљања о реинкарнацији, наредном животу и вјечним дилемама, урадио је Иван Томашевић.

Томашевић наводи да је првобитни сценарио овог комада, који се већ годинама игра у Француској, промијењен и адаптиран како би био прилагођен нашем менталитету и интересантан нашој публици.
„За разлику од романа, из представе ‘Искушење’ могу се извући неке поуке о томе како би требало да се односимо према другима, поготово према својим ближњима. То је једна интригантна прича, измаштана, са оне стране живота – одакле и човјеков свијет, његове жеље, увјерења и поступци изгледају битно другачији“, ријечи су Ивана Томашевића.

Анета Томашевић сматра да тема представе сама по себи привлачи пажњу публике.

„Оно што се дешава после смрти, да ли почиње неки нови живот и какав би он могао да буде – питања су која свако од нас себи поставља“, каже Анета која, у улози машиновође, наводи публику на размишљање куда путује наш воз.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић