PREDSTAVA „ISKUŠENJE“ IZVEDENA U POZORIŠTU KULTURNOG CENTRA

Večeras je u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje odigrana predstava „Iskušenje“, koprodukcijsko ostvarenje Šabačkog pozorišta i Scene „Maska“.

Komad „Iskušenje“ rađen je po romanu „Bog, đavo i ja“ Dragana Marinkovića Francuza, a izveli su ga Aneta i Ivan Tomašević, glumački par dobro poznat trebinjskoj publici.

Adaptaciju i režiju ove duodrame, koja donosi razmišljanja o reinkarnaciji, narednom životu i vječnim dilemama, uradio je Ivan Tomašević.

Tomašević navodi da je prvobitni scenario ovog komada, koji se već godinama igra u Francuskoj, promijenjen i adaptiran kako bi bio prilagođen našem mentalitetu i interesantan našoj publici.
„Za razliku od romana, iz predstave ‘Iskušenje’ mogu se izvući neke pouke o tome kako bi trebalo da se odnosimo prema drugima, pogotovo prema svojim bližnjima. To je jedna intrigantna priča, izmaštana, sa one strane života – odakle i čovjekov svijet, njegove želje, uvjerenja i postupci izgledaju bitno drugačiji“, riječi su Ivana Tomaševića.

Aneta Tomašević smatra da tema predstave sama po sebi privlači pažnju publike.

„Ono što se dešava posle smrti, da li počinje neki novi život i kakav bi on mogao da bude – pitanja su koja svako od nas sebi postavlja“, kaže Aneta koja, u ulozi mašinovođe, navodi publiku na razmišljanje kuda putuje naš voz.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković