PREDSTAVA “BUĐENJE” PREMIJERNO PRED TREBINJSKIM MALIŠANIMA

foto:Jovan Vidaković


U produkciji Kulturnog centra Trebinje danas je premijerno izvedena pozorišna predstava za djecu “Buđenje”, u adaptaciji i režiji Marije Đajić.
Ovaj pozorišni komad, u kome glume osmogodišnji Dušan Sušić, šesnaestogodišnja Stefana Petković i naš Darko Kurtović, nastao je u okviru projekta “Prepoznaj, poštuj, zaštiti – djeca kao čuvari prirode”.
Polučasovna, obrazovna predstava je zahvaljujući glumačkom trojcu koji je od samog početka uspostavio odličnu komunikaciju sa publikom pozdravljena iskrenim gromoglasnim aplauzom mnogobrojne publike koju su činili mališani trebinjskih dječijih vrtića.


foto:Jovan Vidaković


Prema riječima Marije Đajić, glumice koja je svoje obrazovanje nakon master studija na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu nastavila u Moskvi na magistarskim studijma za režiju u  školi Borisa Šukina pri Pozorištu Jevgenija Vahtangova, ova predstava je bila potrebna Trebinju iz više razloga. “Konačno jedna predstava za djecu i konačno djeca u predstavi, to je ono što raduje i obećava”, isitče Marija.
Predstava “Buđenje” svoj pozorišni život uz izvjesne korekcije nastavlja na proljeće kada će gostovati u više gradova Republike Srpske, a od Marije saznajemo da će “Buđenje” konkurisati i na Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP)  koji se održava u Bačkoj palanci.


foto:Jovan Vidaković