ПРЕДСТАВА “БУЂЕЊЕ” ПРЕМИЈЕРНО ПРЕД ТРЕБИЊСКИМ МАЛИШАНИМА

фото:Јован Видаковић


У продукцији Културног центра Требиње данас је премијерно изведена позоришна представа за дјецу “Буђење”, у адаптацији и режији Марије Ђајић.
Овај позоришни комад, у коме глуме осмогодишњи Душан Сушић, шеснаестогодишња Стефана Петковић и наш Дарко Куртовић, настао је у оквиру пројекта “Препознај, поштуј, заштити – дјеца као чувари природе”.
Получасовна, образовна представа је захваљујући глумачком тројцу који је од самог почетка успоставио одличну комуникацију са публиком поздрављена искреним громогласним аплаузом многобројне публике коју су чинили малишани требињских дјечијих вртића.


фото:Јован Видаковић


Према ријечима Марије Ђајић, глумице која је своје образовање након мастер студија на Факултету драмских уметности у Београду наставила у Москви на магистарским студијма за режију у  школи Бориса Шукина при Позоришту Јевгенија Вахтангова, ова представа је била потребна Требињу из више разлога. “Коначно једна представа за дјецу и коначно дјеца у представи, то је оно што радује и обећава”, иситче Марија.
Представа “Буђење” свој позоришни живот уз извјесне корекције наставља на прољеће када ће гостовати у више градова Републике Српске, а од Марије сазнајемо да ће “Буђење” конкурисати и на Фестивал еколошког позоришта за децу и младе (ФЕП)  који се одржава у Бачкој паланци.


фото:Јован Видаковић