Pozorišna predstava „Sumnja“ ponovo pred domaćom publikom

Nakon premijernog izvođenja u aprilu ove godine, predstava  Sumnja“, rađena u koprodukciji Gradskog pozorišta Trebinje i Kulturne scene „Male stvari“, večeras je ponovo odigrana na pozorišnoj sceni Kulturnog centra Trebinje.

Predstava „Sumnja ( Confusione Dubium)“  je rađena prema dramskim tekstovima Samira Sadikovića, Biljane Srbljanović i Marine Depolo, a u adaptaciji i režiji Željka Miloševića.

Ovaj pozorišni komad, nastao iz scenskih vježbi, govori o vršnjačkom i nasilju u porodici, kao i drugim društvenim anomalijama s kojima se mladi susreću tokom odrastanja, ali i o nebrizi institucija sistema o njihovim problemima i potrebama.

Akteri ove predstave, naši srednjoškolci: Mitar Milićević, Jovana Anđelić, Anastasia Andrić, Sara Popadić, Milica Salata, Kristina Pejdo, Milana Ninković i Maja Šošo  svojom scenskom igrom ne nude rješenja – jer to nije njihov zadatak, već ukazuju na destruktivne uticaje.

Predstavom „Sumnja“  naši mladi glumci su nedavno nastupili na 16. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH u Konjicu gdje im pripala nagrada za kolektivnu igru, dok je  Željko Milošević osvojio nagradu za dramatizaciju teksta.

Krajem juna glumački ansambl predstave „Sumnja“   će, po pozivu organizatora koji je prepoznao kvalitet ovog pozorišnog komada, učestvovati u pratećem programu Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

 

Duška Đajić