Позоришна представа „Сумња“ поново пред домаћом публиком

Након премијерног извођења у априлу ове године, представа  Сумња“, рађена у копродукцији Градског позоришта Требиње и Културне сцене „Мале ствари“, вечерас је поново одиграна на позоришној сцени Културног центра Требиње.

Представа „Сумња ( Confusione Dubium)“  је рађена према драмским текстовима Самира Садиковића, Биљане Србљановић и Марине Деполо, а у адаптацији и режији Жељка Милошевића.

Овај позоришни комад, настао из сценских вјежби, говори о вршњачком и насиљу у породици, као и другим друштвеним аномалијама с којима се млади сусрећу током одрастања, али и о небризи институција система о њиховим проблемима и потребама.

Актери ове представе, наши средњошколци: Митар Милићевић, Јована Анђелић, Анастасиа Андрић, Сара Попадић, Милица Салата, Кристина Пејдо, Милана Нинковић и Маја Шошо  својом сценском игром не нуде рјешења – јер то није њихов задатак, већ указују на деструктивне утицаје.

Представом „Сумња“  наши млади глумци су недавно наступили на 16. Фестивалу средњошколског драмског стваралаштва БиХ у Коњицу гдје им припала награда за колективну игру, док је  Жељко Милошевић освојио награду за драматизацију текста.

Крајем јуна глумачки ансамбл представе „Сумња“   ће, по позиву организатора који је препознао квалитет овог позоришног комада, учествовати у пратећем програму Которског фестивала позоришта за дјецу.

 

Душка Ђајић