Poslednji let ruskog vojnog hora Aleksandrov (VIDEO)

Jutros su, u avionu Tupoljev TU-154 koji se srušio u Crno more, poginula 64 člana ruskog vojnog ansambla Aleksandrov. Hor je trebalo da nastupa u okviru novogodišnje proslave u vojnoj bazi Hmejmim.

Vojni hor Aleksandrov postoji već devedeset godina. Repertoar im je obuhvatao rodoljubive pesme i one o ljubavi, prijateljstvu i odanosti. Pevaju na gotovo svim jezicima, uključujući kineski, indijski, turski i srpski.

Čuven je u celom svetu i, po čuvenosti, je u rangu Boljšoj teatra, Ermitaža, Tretjakovske galerije i Muzeja dijamanta moskovskog Kremlja.

Aleksandrov je nekoliko puta nastupao pred beogradskom publikom, a zadnji, jedanaesti put je to bilo 2015. godine u Domu sindikata.

Vodeći solista ansambla Aleksandrov Vadim Ananjev je potvrdio da su svi članovi benda, osim njih troje, bili u avionu Tu-154.

«Rodilo mi se dete i sada ih imam troje. Otišao sam kod vođe grupe i zamolio ga da ostanem. Sem toga, sutra je trebalo da imamo nastup, pa je odlučeno da ja i solisti Valerij Gava i Boris Đakov ostanemo. Svi ostali su poleteli», kaže Ananjev, a prenosi TASS.

Aleksandrov sačinjavaju najizuzetniji umetnici Rusije. U njegov sastav ulaze solisti, hor, orkestar i igrači. Sve ukupno 146 članova.

Činilo ga je 146 članova.

Danas ih je 64 manje.

Slava im.

Izvor Voctok