POČINJE PRVI DŽEZ FESTIVAL U TREBINJU

Koncertom Jovana Maljokovića i Balkan Salsa Benda u bašti hotela Platani, u srijedu, 24. avgusta u 21 čas počinje prvi džez festival u Trebinju.

Jovan Maljoković je najpoznatiji beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer. Sa Balkan Salasa Bendom je nastupao na svim domaćim i brojnim međunarodnim džez festivalima. Do sada je objavio deset autorskih albuma.

Maljoković od prvog albuma koristi balkansku muziku u svojim džez kompozicijama. Prema njegovim riječima: “Etno muzika je naročit vid komunikacije među raznolikim kulturama. To je mogućnost za ljude širom sveta da se bolje razumeju. Kao što svaka regija ima svoju specifičnu kuhinju, ona ima i svoj specifičan “muzički sos””.

Trebinjskoj publici pored Jovana Maljokovića i Balkan Salasa Benda predstaviće se i Marko Luis, 25. avgusta na Trgu slobode, Combine Quartet u kafe baru “Hedonija”, 26. avgusta, Lena Kovačević, 27. avgusta u amfiteatru na Crkvini i Vasil Hadžimanov Bend, 28. avgusta u rok baru “Underground”.

Svi koncerti najboljih džez muzičara regiona koje organizuje Kulturni centar Trebinje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Grada Trebinja, kabineta Predsjednika Republike Srpske i kompanije M:tel, počinju u 21 čas.

U slučaju kiše, koncerti koji su planirani na otvorenom, održaće se u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Dobro došli u izuzetan svijet muzike, dobro došli u svijet džeza!