POČINJE PRVI DŽEZ FESTIVAL U TREBINJU

Концертом Јована Маљоковића и Балкан Салса Бенда у башти хотела Платани, у сриједу, 24. августа у 21 час почиње први џез фестивал у Требињу.

Јован Маљоковић је најпознатији београдски џез саксофониста, композитор и аранжер. Са Балкан Саласа Бендом је наступао на свим домаћим и бројним међународним џез фестивалима. До сада је објавио десет ауторских албума.

Маљоковић од првог албума користи балканску музику у својим џез композицијама. Према његовим ријечима: “Етно музика је нарочит вид комуникације међу разноликим културама. То је могућност за људе широм света да се боље разумеју. Као што свака регија има своју специфичну кухињу, она има и свој специфичан “музички сос””.

Требињској публици поред Јована Маљоковића и Балкан Саласа Бенда представиће се и Марко Луис, 25. августа на Тргу слободе, Combine Quartet у кафе бару “Хедонија”, 26. августа, Лена Ковачевић, 27. августа у амфитеатру на Црквини и Васил Хаџиманов Бенд, 28. августа у рок бару “Underground”.

Сви концерти најбољих џез музичара региона које организује Културни центар Требиње уз подршку Министарства просвјете и културе Републике Српске, Града Требиња, кабинета Предсједника Републике Српске и компаније M:tel, почињу у 21 час.

У случају кише, концерти који су планирани на отвореном, одржаће се у позоришној сали Културног центра Требиње.

Добро дошли у изузетан свијет музике, добро дошли у свијет џеза!