Počeo sa radom dječiji hor Kulturnog centra Trebinje

Prvom probom danas je u Trebinju sa radom počeo novoosnovani Dječiji hor Kulturnog centra, kojim rukovodi kompozitor i pijanista Božidar Bobo Vučur. Vučur kaže da je odavno imao želju da oformi dječiji hor, ali za to do sada nije bilo uslova “Povezivanje dječijih festivala i mog autorskog rada koji se u zadnje vrijeme sveo na dječiju muziku, rezultirali su da pokrenem prvi dječiji hor u Trebinju”, kaže Vučur.
On dodaje da veliki broj djece želi da pjeva nešto drugo od onoga što im je ponuđeno na časovima muzičkog vaspitanja u školama. “Uz dječije pjesme, djeca će moći da pjevaju i pop i rok muziku, naučiće tehnike disanja prilikom pjevanja, da pravilno izgovaraju riječi, i vjerovatno će neki od njih imati priliku da nastupaju na festivalu Zvon zvonke pjesme u Trebinju“, pojašnjava Vučur i dodaje, ako ne kao solisti, onda sigurno kao prateći vokali ili po prvi put na ovom festivalu kao hor.
Dječiji hor Kulturnog centra, trenutno ima 21 dijete uzrasta od pet do 14 godina.
“Ukoliko vremenom bude još zainteresovane djece i sastav hora se proširi, onda ću potražiti i saradnike, sigurno i među nastavnicima muzičkog vaspitanja ili iz naše Muzičke škole, sa kojima uvijek imam odličnu saradnju”, istakao je Vučur.
Horske probe održavaju se dva puta sedmično u Galeriji Kulturnog centra Trebinje.
Nakon što je Kulturni centar osnovao dramsku sekciju, sada dječiji hor, u planu je da uskoro krene sa radom i likovna sekcija.
KC