Почели шести требињски дани фотографије

У Музеју Херцеговине вечерас је отворена државна изложба фотографије „ФотоБиХ – Требиње 2015″, којом су почели шести требињски дани фотографије, а у организацији Асоцијације за умјетничку фотографију у БиХ и Фото-кино клуба Требиње.
Изложбу је свечано отворио Озрен Божановић, предсједник Асоцијације за умјетничку фотографију БиХ који је истакао да је ово традиционална изложба босанскохерцеговачке фотографије на којој су своје радове представили најбољи бх. фотографи.
„Сваке године имамо и појаву нових имена у свијету фотографије, а будућност бх. фотографије постоји. Оно што је добро да се смјер фотографије више не задржава на пејзажима и туризму, него носи и социјалну категорију, можда мало позитивнији приступ према природи и једну нову презентцију културне баштине и презентовање тема на један нови начин, што је рекао бих највећи напредак ове изложбе“, навео је Божановић и додао да су требињски фотографи међу најбољима у БиХ.
На изложби у Музеју Херцеговине представљено је 80 најбољих фотографија, међу којима је 16 фотографија од седам аутора – чланова Фото-кино клуба Требиње.
Изложба ће бити отворена наредних 15 дана.
У оквиру традиционалних требињских дана фотографије, чији је организатор већ шесту годину Фото кино клуб Требиње, током овог мјесеца биће организоване бројне активности, од изложби фотографија и фото-сафарија до предавања фотографских магова попут чувеног мајстора фотографије Томислава Петернека.