POČELI DANI MALIH STVARI


Фото: Јован Видаковић

ТРЕБИЊЕ | Први дио 14. Дана малих ствари, интердисциплинарног фестивала које се одржава у Требињу,  отворен је данас трибином „Култ и култура“ динамика религијског стваралаштва.

Жељко Милошевић, директор фестивала каже да је ове године из разних разлога замишљено организовање Дана малих ствари  из два дијела.


Фото: Јован Видаковић

„Први дио је данас и сутра, а састоји се из четири садржаја. У сарадњи са Домом омладине из Београда фестивал је почео овом трибином „Култ и култура“, потом слиједи пројекција два филма, дугометражног и експерименталног у Културном центру,  а у 21 час у хотелу „Леотар“ је концерт бенда „Мандеј блуз““, каже Милошевић и за сутра од 20 часова у Позоришној сали Културног центра најављује дипломску представу „Породичне приче“.


Фото: Јован Видаковић

 „То је представа наше суграђанке Милице Глоговац са којом ће дипломирати на Академији сценских умјетности у Београду. А видјећемо у септембру или почетком октобра да одржимо други дио фестивала који постоји већ 14 година и надам се да ћемо истрајати у томе да га одржимо“, каже Милошевић.

С.П.