img_7344

TREBINJE l U Domu mladih večeras je predstavom „Plej Strindberg“ Fakulteta umjetnosti iz Prištine sa privremenim sjedištem u Zvečanu počeo 11. InterdiFest Dani malih stvari „Trebinje 2016“.

Festival će u narednih pet dana okupiti pozorišta iz Zvečana, Beograda i Bugojna, te u oviru koga će biti prikazana i projekcija nagrađenih filmova sa festivala animiranog filma iz Neuma.

U večerašnjoj predstavi, koja govori o braku i zbog čega brak kao institucija opstaje, viđeni su svi dramski žanrovi, a na sceni se predstavilo troje glumaca i osam muzičara.

„Ovo je drugo igranje ove predstave. Premijera je bila u ‘Ateljeu 212’. Nadam se da se predstava dopala trebinjskoj publici“, kazala je glumica Jovana Krstić, koja je na ovoj predstavi diplomirala.

Prisutnu publiku pozdravio je i umjetnički direktor festivala Željko Milošević, koji je predstavio program manifestacije, ističući da je ove godine uspješno obezbijeđen i neophodni budžet.

img_7334

Drugog dana festivala, sutra će u pratećem programu u Domu mladih, od 13 časova biti prikazani nagrađeni filmovi sa NAFF-a, Međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu za učenike trebinjskih osnovnih škola, a od 20 časova nakon besjede direktora festivala NAFF-a Jurinka Raiča biće prikazani nagrađeni filmovi.

Na festivalu će, u petak 14. oktobra u 18 časova u Domu mladih biti odigrana monodrama „Oprostite, molim vas, mogu li da prođem“, autorsko djelo Tijane Jovanović.

Pretposljednjeg dana festivala, u subotu 15. oktobra, na sceni Doma mladih od 20 časova predstaviće se članovi Teatra „Fedra“ iz Bugojna sa predstavom „Đavolja posla“.

Festival završava u nedjelju, 16. oktobra, kada će studenti Fakulteta dramskih umjetnosti iz Beograda odigrati pozorišni komad „Antika, Šekspir, Molijer i studenti“.

Ova predstava biće odigrana u amfiteatru Hercegovačke Gračanice, a u slučaju kiše u Domu mladih.

Ulaz na sve predstave i projekcije je besplatan.

Pokrovitelj festivala su Hidroelektrane na Trebišnjici i drugi brojni privredni subjekti iz Trebinja.

Izvor: Radio Trebinje