img_7344

ТРЕБИЊЕ l У Дому младих вечерас је представом „Плеј Стриндберг“ Факултета умјетности из Приштине са привременим сједиштем у Звечану почео 11. ИнтердиФест Дани малих ствари „Требиње 2016“.

Фестивал ће у наредних пет дана окупити позоришта из Звечана, Београда и Бугојна, те у овиру кога ће бити приказана и пројекција награђених филмова са фестивала анимираног филма из Неума.

У вечерашњој представи, која говори о браку и због чега брак као институција опстаје, виђени су сви драмски жанрови, а на сцени се представило троје глумаца и осам музичара.

„Ово је друго играње ове представе. Премијера је била у ‘Атељеу 212’. Надам се да се представа допала требињској публици“, казала је глумица Јована Kрстић, која је на овој представи дипломирала.

Присутну публику поздравио је и умјетнички директор фестивала Жељко Милошевић, који је представио програм манифестације, истичући да је ове године успјешно обезбијеђен и неопходни буџет.

img_7334

Другог дана фестивала, сутра ће у пратећем програму у Дому младих, од 13 часова бити приказани награђени филмови са НАФФ-а, Међународног фестивала анимираног филма у Неуму за ученике требињских основних школа, а од 20 часова након бесједе директора фестивала НАФФ-а Јуринка Раича биће приказани награђени филмови.

На фестивалу ће, у петак 14. октобра у 18 часова у Дому младих бити одиграна монодрама „Опростите, молим вас, могу ли да прођем“, ауторско дјело Тијане Јовановић.

Претпосљедњег дана фестивала, у суботу 15. октобра, на сцени Дома младих од 20 часова представиће се чланови Театра „Федра“ из Бугојна са представом „Ђавоља посла“.

Фестивал завршава у недјељу, 16. октобра, када ће студенти Факултета драмских умјетности из Београда одиграти позоришни комад „Антика, Шекспир, Молијер и студенти“.

Ова представа биће одиграна у амфитеатру Херцеговачке Грачанице, а у случају кише у Дому младих.

Улаз на све представе и пројекције је бесплатан.

Покровитељ фестивала су Хидроелектране на Требишњици и други бројни привредни субјекти из Требиња.

Извор: Радио Требиње