Otvorena izložba “Snovi i stvaranja”

U Muzeju Hercegovine večeras je otvorena izložba slika Tatjane Topalović i Jelene Glogovac Savić pod nazivom “Snovi i stvaranja”.
Mlade hercegovačke umjetnice su se trebinjskoj publici predstvile sa 32 slike, rađene tehnikom ulja na platnu.
Izložbu je otvorila predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ Nina Lojović-Milinić istakavši da je ovo druga samostalna izložba radova Jelene Glogovac Savić iz Gacka, a prva Tatjane Topalović iz Trebinja.
“Likovne priče Jelene i Tatjane u mnogo čemu se povezuju, mada one polaze sa različitim likovnim poetikama i tačkama, ali se prepliću i dodiruju. Jelena slika u domenu boje i forme, razlaže sliku na neke sitne forme koje tu sliku dijele na male površine, jer ona ustvari daje akcenat nečem malom, da je prava vrijednost života u malim stvarima i jedina prava vrijednost. Tatjana to isto prepoznaje na neki sasvim drugi način, jer ona bira jednostavne portrete, koje su ogledalo njenog djetinstva, u jednostavnom je najveća vrijednost života”, istakla je Lojović-Milinić, dodajući da autorke opominju, šalju poruku revolta savremenom načinu života, brzini, virtuelnom svijetu i pozivaju da se vratimo pravim životnim vrijednostima.
Izložba “Snovi i stvaranja” je otvorena do 12. maja.
Izvor: Radio Trebinje