Otvorena izložba i predstavljena foto-monografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“

Foto-monografija i izložba fotografija „To je bilo neko lepše i srećnije vreme“ autora Dragana Teodorovića Zeka predstavljena je večeras trebinjskoj publici u galeriji Kulturnog centra.

Postavka izložbe sadrži 24 crno-bijele fotografije na kojima je autor više od dvije decenije bilježio atmosferu, emocije i najzanimljivije momente na rok koncertima i festivalima u većim gradovima bivše Jugoslavije, ali i širom svijeta.

Duh osamdesetih godina prošlog vijeka, kada je jugoslovenska rok scena bila među vodećim na svijetu i kada je emocija koju stvara rok zvuk proizvodila spektakularno iskustvo i razmjenu energije između izvođača i publike bio je inspiracija autoru za nastanak ove izložbe i foto-monografije.

„Kada sam 80-ih godina počeo da radim sa grupama kao što su Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Merlin i ostala sarajevska škola, bili su dobri autori i dobre pjesme, proizvodili su emocije. To je ono što se sad vidi na ovim fotografijama koje sam ovdje izložio. Mislim da nam danas nedostaju dobri autori, čak i muzičari i da se to vrijeme ne može vratiti. Sva dešavanja od 90-ih do danas pokazuju da ova knjiga ima opravdan naslov”, naveo je autor Teodorović.

On dodaje da i dalje ide na koncerte i bavi se ovom vrstom fotografije, a priprema novu foto-monografiju o Bajagi i instruktorima koja bi trebalo da ugleda svjetlost dana naredne godine, povodom četiri decenije postojanja ovog benda.

Izložba fotografija Dragana Teodorovića Zeka biće otvorena do 9. maja u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković