Otvorena izložba fotografija „Digital Darkroom” Luke Ukropine

Večeras je u galeriji Kulturnog centra otvorena izložba fotografija „Digital Darkroom” autora  Luke Ukropine iz Trebinja.

Luka Ukropina je već godinama izuzetno uspješan u svom poslu i sarađivao je sa najvećim svjetskim kompanijama i zvijezdama, radeći za njih obrade fotografija. Za digitalno uređenje fotografija zainteresovao se 2008, a njegovi prvi ozbiljniji angažmani kreću već početkom 2010. godine, kada biva zapažen od strane fotografa iz cijelog svijeta.

„Kada sam prvi put čuo za fotošop i obrađenu fotografiju, ništa nisam znao o tome. Onda sam instalirao taj program na svoj računar i počeo da se upoznajem sa njegovim mogućnostima. Vrlo brzo hobi je postao moja profesija. Svaki novi projekat i svaki novi klijent koji je uticajan u svijetu šou-biznisa predstavlja veliki korak za moju karijeru i moj uspijeh”, istakao je Ukropina.

Veći dio izložbe „Digital Darkroom” čine radovi nastali u saradnji sa Dušanom Reljinom, proslavljenim fotografom na svjetskoj modnoj sceni, a pored njih je i nekoliko autorskih fotografija Luke Ukropine.

„Među izloženim fotografijama su neke koje ste mogli da vidite u prestižnim modnim magazinima ‘Elle’, ‘Vogue’, ‘Harper’s Bazaar’, a kao krunu svoje karijere izdvojio bih saradnju na projektu sa Kejt Mos. Dušan Reljin je radio video za „Depeche Mode” u kom je ona bila akter. Onda smo radili fotografije sa snimanja tog videa i kasnije su dijelom pretvorene u 3D vizualizacije za jednu mejkap kampanju u Italiji”, dodao je Ukropina.

Izložbu prati video-prezentacija na kojoj je prikazan proces obrade fotografije, uljepšavanje kompozicije i pravljenje scene za fotografiju.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković