OTVORENA IZLOŽBA CRTEŽA I GRAFIKA BOGDANA RADOVIĆA (VIDEO)

Izložba crteža i grafika autora Bogdana Radovića otvorena je večeras u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

Pozdravljajući prisutne Tanja Sekulović, rukovodilac galerije, rekla je da smo večeras „svjedoci zrelog likovnog umijeća koje naginje ka apstraktnom duhovnom izrazu“.

Radović se večeras publici predstavio sa 36 svojih radova koji su nastali u proteklih desetak godina. Grafike su rađene u tehnici duboke štampe, a crteži su izvedeni u pero-tuš tehnici.

Otvarajući izložbu profesor ALU Trebinje, Mirko Toljić, je izrazio svoje zadovoljstvo što imamo priliku da pored grafika vidimo i crteže na kojima se vidi da se Radović pojednako dobro izražava u svim tehnikama.„Danas vlada vrijeme efektnosti gdje ljudi teže da što prije dođu do rezultata, žure, prate trendove i neke neprovjerene vrijednosti. Bogdan Radović se nikad nije dao zavesti tim trendovima. Uvijek je bio doslijedan sebi, polako opipavao teren i tek onda kad to postane dio njegovog bića, on to realizuje i predstavlja javnosti“, naglasio je profesor Toljić.

Bogdan Radović je 2002. diplomirao na ALU Trebinje gdje je i magistrirao 2013. na odsjeku za grafiku. Od 2009. je zaposlen na trebinjskoj Akademiji likovnih umjetnosti u zvanju asistenta na predmetu grafika. Do sada imao pet samostalnih izložbi u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, a učesnik je velikog broja grupnih izložbi. Ovo je njegova prva samostalna izložba u našem gradu. Svake godine učestvuje u izložbama umjetničkih radova profesora i saradnika Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

 

Postavka u galeriji Kulturnog centra se može pogledati narednih petnaestak dana.

 

Duška Đajić