ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЦРТЕЖА И ГРАФИКА БОГДАНА РАДОВИЋА (ВИДЕО)

Изложба цртежа и графика аутора Богдана Радовића отворена је вечерас у галерији Културног центра Требиње.

Поздрављајући присутне Тања Секуловић, руководилац галерије, рекла је да смо вечерас „свједоци зрелог ликовног умијећа које нагиње ка апстрактном духовном изразу“.

Радовић се вечерас публици представио са 36 својих радова који су настали у протеклих десетак година. Графике су рађене у техници дубоке штампе, а цртежи су изведени у перо-туш техници.

Отварајући изложбу професор АЛУ Требиње, Мирко Тољић, је изразио своје задовољство што имамо прилику да поред графика видимо и цртеже на којима се види да се Радовић поједнако добро изражава у свим техникама.„Данас влада вријеме ефектности гдје људи теже да што прије дођу до резултата, журе, прате трендове и неке непровјерене вриједности. Богдан Радовић се никад није дао завести тим трендовима. Увијек је био дослиједан себи, полако опипавао терен и тек онда кад то постане дио његовог бића, он то реализује и представља јавности“, нагласио је професор Тољић.

Богдан Радовић је 2002. дипломирао на АЛУ Требиње гдје је и магистрирао 2013. на одсјеку за графику. Од 2009. је запослен на требињској Академији ликовних умјетности у звању асистента на предмету графика. До сада имао пет самосталних изложби у Србији, Црној Гори и БиХ, а учесник је великог броја групних изложби. Ово је његова прва самостална изложба у нашем граду. Сваке године учествује у изложбама умјетничких радова професора и сарадника Академије ликовних умјетности Требиње.

 

Поставка у галерији Културног центра се може погледати наредних петнаестак дана.

 

Душка Ђајић