OTVORENA 14. KLUPSKA IZLOŽBA FOTO-KINO KLUBA TREBINJE

U galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena 14. klupska izložba Foto-kino kluba iz Trebinja.

Posjetioci su mogli da pogledaju šezdeset kolor i crno-bijelih fotografija od petnaest autora, koje je za postavku odabrao selektor ovogodišnje izložbe Dragan Prole, banjalučki fotograf i majstor fotografije AUFBIH.

Predsjednik Foto-kino kluba Trebinje Slavenko Vukasović kazao je da Foto-kino klub od svog reosnivanja 2006. svake godine pravi svoju klupsku izložbu, te da je tema uvijek slobodna tako da su na fotografijama različiti motivi.

„Ove godine je dobar kvalitet izložbe, što se tiče samih fotografija. Dosta naših članova su i planinari, pa ima dosta fotografija sa Orjena i okolnih planina Bosne i Hercegovine, raznih pejzaža i portreta. Ovo je pregled najboljih fotografija u prethodnoj godini“, naveo je Vukasović.

Prvu nagradu u kategoriji crno-bijela fotografijosvojio je Miodrag Vujačić, druga nagrada pripala je Dušanu Vukoviću, a treća – Milošu Vlatkoviću.

Prva nagrada u konkurenciji kolor fotografije dodijeljena je Radovanu Dangubiću, druga – Slavenku Vukasoviću, dok je treće mjesto zauzela fotografija Predraga Mucovića.

Jovan Vidaković i Radoje Elez dobili su pohvale za svoje fotografije u monohrom, odnosno konkurenciji kolor fotografija.

Dobitnik prve nagrade za crno-bijelu fotografiju Miodrag Vujačić fotografijom se bavi desetak godina. Izrazio je zadovoljstvo što je njegova fotografija „U prolazu“ zauzela prvo mjesto jer je, prema njegovim riječima, u ovoj kategoriji konkurencija veća.

„Fotografija je nastala na jednom od vrhova Orjena, tačnije na Štirovniku. Ove godine korona je uradila svoje, sve je usporila, nismo mnogo putovali, ali uvijek se nađe neki trenutak da se napravi dobra fotografija“, rekao je Vujačić.

Za fotografiju „Stidljiv pogled“ Radovan Dangubić je dobio prvu nagradu u kategoriji kolor fotografije.

„’Stidljiv pogled’ je nastao sasvim slučajno u okolini Čačka. Uvijek je lijepo dobiti prvu nagradu. Ovdje nije baš bilo lako osvojiti je jer je konkurencija bila odlična, fotografije drugih kolega bile su fantastične, tako da mi ova nagrada mnogo znači“, istakao je Dangubić.

Izložba Foto-kino kluba Trebinje može se pogledati do 25. decembra u galeriji Kulturnog centra.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković