Otvaranje galerije Kulturnog centra Trebinje

Likovni program Kulturnog centra Trebinje od 17. juna 2014.g prezentuje se kroz rad Galerije koja čini sastavni dio ove javne ustanove.

Sadržaji koji su planirani u Galeriji predstavljaže kretanje između klasičnih formi likovnih umetnosti, dizajna, arhitekture, fotografije, ambijentalnih instalacija i brojnih drugih projekata.

Postavljeni estetski standardi, odgovoran i kontinuiran odnos prema trebinjskoj i regionalnoj savremenoj umjetničkoj sceni, uspostavljanje profesionalnih galeriskih uslova, uspostavljanje brojnih pratećih programa i aktivnosti, kao i lokacija galeirije koja se nalazi u samom centru grada činiće Galeiju Kulturnog centra jednom od najznačajnijih tačaka na mapi savremene umjetnosti u regionu.

Iako tek otvorena Gelrija ona već sada ima postavljene osnovne postulate po kojima će raditi, a to se odnosi prije svega odnosi na težnju ka eststski vrijednom likovnom produktu uključujući tu predstavljanje novih i važnih autora na savremenoj umetničkoj sceni Trebinja i regije, ali i izlaganje umjetničkih sadržaja stavralaca koji geografski ne pripadaju prostoru naše regije ali u likovnoj umjetnosti predstvljaju nezaobilazne činioce.

Otvaranje Galerije Kulturnog Centra upriličeno je 17. juna 2014. godine izložbom nastavnika i saradnika Akademije likovnih umjetnosti Trebinja. Na izložbi su predstvaljeni radovi 29 umjetnika različitih poetika.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/HA8axPh9xQw” hd=”1″]