Osvajači zatvaraju Susrete mladih Republike Srpske

mladi-tb
TREBINJE | Koncertom grupe Osvajači u ljetnoj bašti Doma mladih, koji počinje u 21 čas i 30 minuta, večeras se u Trebinju završavaju “18. susreti mladih Republike Srpske”, koji su u protekla četiri dana okupili oko dvije stotine mladih iz 42 opštine i grada Republike Srpske.
Oni su za vrijeme boravka u Trebinju kroz brojne sportske, zabavne i edukativne programe sklapali prijateljstva i radili na programima namijenjenim ovoj populaciji.

Pomoćnik ministra za omladinu Republike Srpske Branka Malešević i predstavnici omladinskih organizacija iz Srpske položili su danas u Trebinju cvijeće na grob Srđana Aleksića, koji je stradao u posljednjem ratu, braneći prijatelja Bošnjaka.
Maleševićeva je istakla da su na ovaj način željeli da odaju počast Srđanu i da podsjete na njegovo herojsko djelo, kao i nesebičnost mladog čovjeka koji se žrtvovao za prijatelja.“Ponosni smo na Srđana, ali i na njegove roditelje koji su ga vaspitali da, prvenstveno, bude dobar čovjek što je i pokazao, kao i da ne cijeni ljude po vjeri već po tome kakvi su”, istakla je Maleševićeva.
Ovogodišnji susreti mladih Republike Srpske imali su i humanitarni karakter, jer su učesnici bili obavezni da doniraju po dvije knjige, koje će biti uručene djeci iz poplavljenih područja, a juče je organizovana i akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno osam doza.
U okviru Susreta mladih RS , sinoć su mladi glumci Akademije dramskih umjetnosti iz Banjaluke -Bojan Kolopić i Marija Đajić izveli monodrame “Za(što)” i „Staromodna cura“.