„ОКРЕТ ТЕАТАР“ ОДИГРАО „СУМЊИВО ЛИЦЕ“ ПРЕД ТРЕБИЊСКОМ ПУБЛИКОМ

фотографија Јован Видаковић

На сцени позоришта Културног центра Требиње вечерас су гостовали глумци  „Окрет театра“  из Београда са представом  „Сумњиво лице“.

Чланови позоришне трупе „Окрет театар“:Марко Николић, Марија Ћеранић, Никола Крнета, Данијела Танасковић и Милан Вранешевић својим глумачким сензибилитетом додатно су оплеменили сјајан текст Бранислава Нушића.

Оживјевши ликове, чије је мане и површности Нушић описао прије више од једног вијека, својим динамичним и духовитим извођењем, са сценографијом која садржи и филмске секвенце, београдски ансамбл је вечерас показао да  „Сумњиво лице“  не познаје ни временска ни просторна ограничења.

фотографија Јован Видаковић

„Окрет театар“  је основан 2012, са жељом да својим представама дјеци и омладини приближи свијет лектире, првенствено класична дјела српске књижевности.

„Све је почело с идејом да се фокусирамо на дела уско везана за лектиру јер знамо да, нажалост, данас деца не читају превише. Тако смо спојили лепо и корисно, позориште и књижевност. Досадашњи одзив публике и реакције били су сјајни“, навела је глумица  Марија Ћеранић. Она додаје да су, осим са представом  „Сумњиво лице“, до сада наступали и са комадом  „Кир Јања“ широм Србије, Црне Горе и у Мађарској.

Љубитељи позоришне умјетности у Требињу вечерас су били у прилици сагледати дјело нашег великана из једног другачијег угла, а глумце су са сцене испратили заслуженим, громким аплаузом.

фотографија Јован Видаковић

Душка Ђајић