„OKRET TEATAR“ ODIGRAO „SUMNJIVO LICE“ PRED TREBINJSKOM PUBLIKOM

fotografija Jovan Vidaković

Na sceni pozorišta Kulturnog centra Trebinje večeras su gostovali glumci  „Okret teatra“  iz Beograda sa predstavom  „Sumnjivo lice“.

Članovi pozorišne trupe „Okret teatar“:Marko Nikolić, Marija Ćeranić, Nikola Krneta, Danijela Tanasković i Milan Vranešević svojim glumačkim senzibilitetom dodatno su oplemenili sjajan tekst Branislava Nušića.

Oživjevši likove, čije je mane i površnosti Nušić opisao prije više od jednog vijeka, svojim dinamičnim i duhovitim izvođenjem, sa scenografijom koja sadrži i filmske sekvence, beogradski ansambl je večeras pokazao da  „Sumnjivo lice“  ne poznaje ni vremenska ni prostorna ograničenja.

fotografija Jovan Vidaković

„Okret teatar“  je osnovan 2012, sa željom da svojim predstavama djeci i omladini približi svijet lektire, prvenstveno klasična djela srpske književnosti.

„Sve je počelo s idejom da se fokusiramo na dela usko vezana za lektiru jer znamo da, nažalost, danas deca ne čitaju previše. Tako smo spojili lepo i korisno, pozorište i književnost. Dosadašnji odziv publike i reakcije bili su sjajni“, navela je glumica  Marija Ćeranić. Ona dodaje da su, osim sa predstavom  „Sumnjivo lice“, do sada nastupali i sa komadom  „Kir Janja“ širom Srbije, Crne Gore i u Mađarskoj.

Ljubitelji pozorišne umjetnosti u Trebinju večeras su bili u prilici sagledati djelo našeg velikana iz jednog drugačijeg ugla, a glumce su sa scene ispratili zasluženim, gromkim aplauzom.

fotografija Jovan Vidaković

Duška Đajić