Turistička organizacija Grada Trebinja je večeras, u galeriji Kulturnog centra Trebinje, priredila poetsko druženje sa novosadskim pjesnikom Goranom Tadićem.
Kantautor, kompozitor i pjesnik Goran Tadić do sada je napisao više od 700 pjesama, te izdao šest knjiga. „Satenski stihovi“, „Oprosti mi stihove“, „Duša u mekom povezu“, „Dijaspora misli“ i „Oči naše“ nazivi su zbirki pjesama zahvaljujući kojima ga je publika zavoljela, a on im je početkom 2016. poklonio najzanimljivije i najpopularnije izdanje, zbirku „Kad pročitaš, spali“, pjesme napisane u formi pisama.


Dobrodošlicu gostima, Tadić je poželio svojim stihovima i pošalicama. Svih 90 minuta, koliko je trajalo ovo neuobičajeno druženje, gosti su uživali u kazivanju ljubavnih stihova samog pjesnika, a on kao da je, čitajući ih, ponovo oživljavao emocije.
„Očekujem veče ispunjeno ljubavlju i emocijama. Ja ne znam da vam kažem šta je to ljubav. Ona, svakako, postoji i ja u to verujem. Ali, svi mi imamo neki svoj doživljaj ljubavi, kao i svoju reakciju na ljubavne stihove. Ja sam srećan ako su te reakcije večeras pozitivne“, rekao je Tadić.
Ovo poetsko veče ličilo je na pravu pozorišnu predstavu u kojoj je učestvovala i publika. Najhrabriji su, na insistiranje pjesnika, izlazili i čitali stihove s njim. I gitara je odigrala svoju ulogu jer je Tadić u stihove upleo i njene zvuke. Publika je pjevala sa njim prateći riječi stihova na „puškicama“. Svoj doprinos večerašnjoj atmosferi dala su i pisma u kojima su rukom ispisani stihovi ovog pjesnika.

D.Đ.