Туристичка организација Града Требиња је вечерас, у галерији Културног центра Требиње, приредила поетско дружење са новосадским пјесником Гораном Тадићем.
Кантаутор, композитор и пјесник Горан Тадић до сада је написао више од 700 пјесама, те издао шест књига. „Сатенски стихови“, „Опрости ми стихове“, „Душа у меком повезу“, „Дијаспора мисли“ и „Очи наше“ називи су збирки пјесама захваљујући којима га је публика завољела, а он им је почетком 2016. поклонио најзанимљивије и најпопуларније издање, збирку „Кад прочиташ, спали“, пјесме написане у форми писама.


Добродошлицу гостима, Тадић је пожелио својим стиховима и пошалицама. Свих 90 минута, колико је трајало ово неуобичајено дружење, гости су уживали у казивању љубавних стихова самог пјесника, а он као да је, читајући их, поново оживљавао емоције.
„Очекујем вече испуњено љубављу и емоцијама. Ја не знам да вам кажем шта је то љубав. Она, свакако, постоји и ја у то верујем. Али, сви ми имамо неки свој доживљај љубави, као и своју реакцију на љубавне стихове. Ја сам срећан ако су те реакције вечерас позитивне“, рекао је Тадић.
Ово поетско вече личило је на праву позоришну представу у којој је учествовала и публика. Најхрабрији су, на инсистирање пјесника, излазили и читали стихове с њим. И гитара је одиграла своју улогу јер је Тадић у стихове уплео и њене звуке. Публика је пјевала са њим пратећи ријечи стихова на „пушкицама“. Свој допринос вечерашњој атмосфери дала су и писма у којима су руком исписани стихови овог пјесника.

Д.Ђ.