Održano književno-muzičko veče sa Olgicom Cice i Milanom Babić

TREBINJE │ U organizaciji Muzeja Hercegovine  i  Književnog udruženja „Susret“  iz Trebinja, sinoć je, na platou ispred Muzeja Hercegovine, uz prisustvo brojne publike, održano književno-muzičko veče sa Olgicom Cice i Milanom Babić, te trebinjskim muzičarima Bobom i Milošom Slijepčevićem.

Veče pod naslovom „Slovo o ljubavi, borbi i dobroti“ predstavlja nastavak priče Književnog udruženja „Susret“ o snazi pripovijedne i poetske riječi u književnosti i muzici.

„Htjele smo da publici predstavimo ljepotu riječi i muzike, jer i riječi koje se pjevaju su čista poezija“, istakla je Olgica Cice, koja je do sada napisala devet proznih i poetskih knjiga, a dobitnik je više značajnih književnih prizanja.

Prosvjetni radnik i književnik Milana Babić navela je da je publici sinoć ponuđeno drugačije književno veče i susret sa istorijom o kojoj svjedoči svaki kamen u Muzeju Hercegovine.

 „I izbor muzike u večerašnjem programu je pokazao poetičnost srpske rokenrol muzike i nekadašnje YU-scene”, rekla je Babićeva.

Izbor iz stvaralačkog opusa Olgice Cice i Milane Babić čitali su njihovi nekadašnji i sadašnji učenici.

 

Radio Trebinje