Održan novogodišnji koncert Muzičke škole „Trebinje“

Učenici i profesori Muzičke škole „Trebinje“ održali su večeras novogodišnji koncert u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

Bogatim i raznovrsnim jednoipočasovnim programom predstavilo se oko 130 izvođača, učenika i profesora ove ustanove. Nastupili su horovi pripremnog razreda, osnovne i srednje škole, orkestri harmonika, gudača i kamerne muzike i solisti na violi, violini, violončelu, klaviru, flauti, harmonici i gitari. Na programu su bila poznata djela velikih svjetskih i domaćih kompozitora.

Direktor škole Dušanka Babić navela je da je večerašnji koncert prilika da roditelji i naši sugrađani vide rezultate rada učenika i profesora Muzičke škole „Trebinje“ prvog dijela ove školske godine te da su veoma zadovoljni realizovanim aktivnostima.

„Polugodišnji, odnosno, novogodišnji koncert predstavlja krunu rada učenika i profesora u prvom polugodištu ove školske godine. Večeras će nastupiti i kamerni sastav – pet učenika harmonikaša i jedna učenica koja je svirala dječji instrumentarij, koja im je u svemu tome pomagala. Oni su se takmičili u disciplini kamerna muzika i osvojili su treću nagradu na Internacionalnom muzičkom takmičenju u Budimpešti, tako da je to zaista veliki uspjeh za naše učenike i školu“, istakla je Dušanka Babić.

Dodala je da im u narednom periodu tek predstoje takmičenja a, nadaju se i nagrade, jer mnogo i vrijedno rade. U drugom polugodištu očekuju ih međunarodna takmičenja u Beogradu, Valjevu i Sarajevu te republičko takmičenje u Banjaluci.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković