Održan koncert klavirskog dua Sonje Marković i Dragomira Bratića

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje večeras je održan koncert klavirskog dua – Sonja Marković i Dragomir Bratić.

Na koncertnom repertoaru našle su se kompozicije klasične muzike koje, kako ističu članovi ovog klavirskog dua, najviše odgovaraju njihovom senzibilitetu, a imaju dosta zajedničkih tačaka i sa našim podnebljem. Publika je uživala u virtuoznom izvođenju kompozicija Sergeja Rahmanjinova, Morisa Ravela, Franca Lista i Arna Babadžanijana.

Dragomir Bratić, istaknuti umjetnik i profesor Muzičke škole „Davorin Jenko” u Beogradu, već godinama niže nagrade širom Evrope sa svojim učenicima. Kada je prošle godine dobio poziv da održi master klas u Trebinju, bila mu je velika čast da se, na neki način, vrati u rodnu grudu jer njegova porodica potiče iz ovih krajeva.

„A onda sam shvatio da moja misija jeste da pomognem mladim talentima ili već ostvarenim umetnicima sa ovog podneblja, da ih prezentujem ili plasiram dalje u svetu, gde god moje moći i uticaj dosežu. Saradnja sa Sonjom počela je kada sam prošli put gostovao ovde, nastavlja se i širimo je na internacionalnu scenu jer posle ovog imamo koncert u Belorusiji i u Iranu na velikim svetskim festivalima”, istakao je Bratić.

Gost večerašnjeg koncerta bila je Anja Riđešić, nekadašnji učenik Muzičke škole „Trebinje”.

„Anje se sećam još sa prvog master klasa i ona je zaista sjajno dete, sjajan umetnik. Ona je sada student novosadske Akademije umetnosti, u klasi profesora Milana Miladinovića. Bila nam je čast da je pozovemo da dođe, da je prezentujemo na našem koncertu i da uživamo u ovom prazniku muzike sa sjajnom trebinjskom publikom”, dodao je Bratić.

Koncert klavirskog dua Sonje Marković i Dragomira Bratića organizovali su Grad Trebinje, Muzička škola „Trebinje” i Kulturni centar Trebinje.

Duška Đajić
Foto: Jovan Vidaković