Obrazovni centar Cerovac podijelio diplome „Cambridge PET” i „Suan pan”

Obrazovni centar Cerovac, večeras je u  galeriji Kulturnog centra Trebinje organizovao svečanu dodjelu Cambridge PET diploma kao i diploma Suan pan mentalne aritmetike.

 
“Obrazovni centar Cerovac je ponosan na svoje učenike i profesore koji su uz podršku roditelja još jednom ostvarili odlične rezultate i time potvrdili  kvalitetan rad. Nadam se da će naši učenici i na sljedećim nivoima ostvariti jednako dobre rezultate”, istakla je gospđa Miljana Miskin, direktor centra Cerovac čestitajući učenicima na izuzetnom uspjehu.
 
Samir Avdibegović, predstavnik British council-a, pri odjejeljenju za kulturu ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini govorio je večeras o značaju međunarodnih Cambridge diploma koje u Istočnoj Hercegovini zastupa Obrazovni centar Cerovac.
 
Da podsjetimo, Obrazovni centar Cerovac postoji od 2002. godine i u periodu od šesnaest godina preko 1000 učenika steklo je međunarodno priznate Cambridge diplome, a od škole jezika  prerasli su u ozbiljan obrazovni centar koji pored kurseva stranih jezika, nudi kurseve mentalne aritmetike ( Suan Pan), dječiji  obrazovni kutak ( za uzrast od 3 do 5 godina), školu slikanja a od ove godine i program robotike i programiranja.