„OBIČNA PRIČA“ REPRIZNO PRED TREBINJSKOM PUBLIKOM

U Kulturnom centru Trebinje večeras je odigrana pozorišna predstava „Obična priča“, samostalni projekat polaznika Kulturne scene „Male stvari“.


„Obična priča“ rađena je prema tekstu Mitra Milićevića i Milice Salate, koja se sa Milanom Ninković pobrinula i za režiju.


Predrasude, različitost i diskriminacija problemi su sa kojima se mladi na našim prostorima najčešće susreću. Kroz „Običnu priču“, grupa trebinjskih srednjoškolaca nastoji da ukaže na njih i poručuje da bi trebalo da pokušamo da mijenjamo sami sebe i svoje okruženje zarad srećnijeg i zdravijeg sutra.


Predstava je premijerno izvedena prošle godine na Festivalu dramskog stvaralaštva u Vlasenici, na kojem je trebinjski glumački ansambl dobio pregršt nagrada. „Obična priča“ je proglašena najboljom predstavom u cjelini, Davidu Popadiću je pripala nagrada za najboljeg glumca, Milica Salata i Milana Ninković dobile su diplomu za primjenu stečenih znanja u kreiranju predstave, a Milica Salata dobila je još jednu diplomu – za partnersku igru sa Vojislavom Elezom.


Mladi trebinjski glumci ni večeras nikog nisu ostavili ravnodušnim. Publika ih je nagradila burnim i iskrenim aplauzom.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković