Nova trebinjska premijera: Stevan Šerbedžija kao odbačeni buntovnik (VIDEO)

У позоришту Културног центра Требиње вечерас је глумац Стеван Шербеџија премијерно извео монодраму „Сувишан човјек“, коју је сам режирао по властитом тексту.

Шербеџијин сувишни човјек наших дана је одбачени бунтовник који у монодрами на провокативан, циничан али и духовит начин преиспитује свој неспоразум са окужењем, не пристаје на свијет уљуљкан у сопствене лажи и животарење без смисла, на крају бирајући смрт као једини частан излаз из затвореног круга.

„Ријешио сам да проговорим о проблему којег су сви свјесни, а о којем се некако највише и ћути – то је човјекова обездуховљеност и склоност ка празним ријечима. Човјек је до краја искрен једино према самом себи, а постоје и ствари које неће да призна – ни самом себи. Мене су занимале управо те ствари. Надам се да ће моја прича у другима покренути макар зрнце размишљања и воље за промјеном“, каже о свом ауторском пројекту Шербеџија за Радио Требиње.

Млади глумац из Београда, који посљедњих пола године живи у Требињу, додаје да је његов текст инспирисан мотивима и ликовима и новеле „Записи из подземља“ Фјодора Достојевског, те да му се још на другој години студија глуме на Академији умјетности у Бањалуци родила замисао да на основама ове прозе напише своју ауторску монодраму.