NEBOJŠI KOLAKU “SPECIJALNA NAGRADA ŽIRIJA” ZA DOKUMENTARAC “SUZE GOVORE ISTINU”


Na nedavno održanom,  Festivalu dokumentarnog filma “RESTL” u Beogradu, na kome je prikazan  21 dokumentarni, animirani i kratki  film, našem sugrađaninu, dugogodišnjem novinaru Nebojši Kolaku  pripala je “Specijalna nagrada žirija” za dokumentarni film o najmađem borcu Trebinjske brigade Aleksandru Masleši “Suze govore istinu”.


Na dokumentarnom filmu o Aleksandru Masleši, Kolak je radio nešto više od pola godine. Film je u potpunosti autorsko djelo nastalo iz Kolakove potrebe da od zaborava sačuva herojsku priču o mladom Masleši ali i da se svi pažljivi gledaoci veoma potresnog filma po završetku projekcije zapitaju zašto rat i zašto djeca u ratu?
“Suze govore istinu” je Nebojšin četvrti dokumentarni film. Prethodili su mu “Pridvorica – selo kojeg nema”, “Borba za opstanak Hercegovine” i “Prebilovci nekad i sad”.
Prema riječima autora, dokumentaraca “Suze govore istinu” film bi dobio i na snazi i na autentičnosti da su neki ljudi stali pred kamere i svjeočili , a nisu to učinili iz samo njima znanih razloga. 
Nagrađeni film Nebojše Kolaka će u decembru mjesecu ove godine biti prikazn u Domu vojske Srbije u sklopu obilježavanja sto godina od velikog rata.
Naredni veliki projekat Nebojše Kolaka je fascinantna priča o Trebinjcu koji je u Drugom svjetskom ratu od sigurne smrti u ustaškom logoru Jasenovac spasio veliki broj Srba.
Premijera ovog filma će prema Kolakovim riječima biti u januaru naredne godine u Kulturnom centru Trebinje.
Uz čestitke Nebojši Kolaku na ovoj vrijednoj nagradi ,ostaje nam da mu poželimo sreću u budućim projektima, a u planu je više njih ali i da apelujemo na aktere  važnih događaja da se odvaže stanu pred kameru i svjedoče istinu  .