НЕБОЈШИ КОЛАКУ “СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЖИРИЈА” ЗА ДОКУМЕНТАРАЦ “СУЗЕ ГОВОРЕ ИСТИНУ”


На недавно одржаном,  Фестивалу документарног филма “РЕСТЛ” у Београду, на коме је приказан  21 документарни, анимирани и кратки  филм, нашем суграђанину, дугогодишњем новинару Небојши Колаку  припала је “Специјална награда жирија” за документарни филм о најмађем борцу Требињске бригаде Александру Маслеши “Сузе говоре истину”.


На документарном филму о Александру Маслеши, Колак је радио нешто више од пола године. Филм је у потпуности ауторско дјело настало из Колакове потребе да од заборава сачува херојску причу о младом Маслеши али и да се сви пажљиви гледаоци веома потресног филма по завршетку пројекције запитају зашто рат и зашто дјеца у рату?
“Сузе говоре истину” је Небојшин четврти документарни филм. Претходили су му “Придворица – село којег нема”, “Борба за опстанак Херцеговине” и “Пребиловци некад и сад”.
Према ријечима аутора, документараца “Сузе говоре истину” филм би добио и на снази и на аутентичности да су неки људи стали пред камере и свјеочили , а нису то учинили из само њима знаних разлога. 
Награђени филм Небојше Колака ће у децембру мјесецу ове године бити приказн у Дому војске Србије у склопу обиљежавања сто година од великог рата.
Наредни велики пројекат Небојше Колака је фасцинантна прича о Требињцу који је у Другом свјетском рату од сигурне смрти у усташком логору Јасеновац спасио велики број Срба.
Премијера овог филма ће према Колаковим ријечима бити у јануару наредне године у Културном центру Требиње.
Уз честитке Небојши Колаку на овој вриједној награди ,остаје нам да му пожелимо срећу у будућим пројектима, а у плану је више њих али и да апелујемо на актере  важних догађаја да се одваже стану пред камеру и свједоче истину  .