NATAŠI NINKOVIĆ DODJELJENA NAGRADA “ŽANKA STOKIĆ”

Првакиња Драме Народног позоришта у Београду Требињка Наташи Нинковић, добитница је престижне глумачке награде “Жанка Стокић”.

У образложењу жирија којим је предсједавала драмска умјетница Милена Дравић а које је прочитала прошлогодишња добитница, глумица Олга Одановић између осталог се наводи да Наташа” очаравајућом сценском енергијом, маштовитошћу, духовитошћу и студиозношћу из улоге у улогу надограђује велики глумачки дар”
 
Ово престижно глумачко признање установљено је 2003. године на иницијативу велике Мире Ступице за “глумицу која је својм личношћу обиљежила , позоришни, ТВ и филмски  живот Србије стваралачком зрелошћу и богатством умјетничкох израза”. Заједно са “Добричиним прстеном” представља најважнију награду која се у Србији додјељује за глумачку дјелатност.
 
“Осјећам се као да држим свог Оскара. Увек сам се смејала на додели ових награда глумцима који се тресу и плачу. Данас се ја тако осећам”, рекла је Наташа приликом додјеле награде и даодала “глума је моја потреба, страст, простор спотицања, спознаја слободе и велика љубав”.
 
 
О важности ове награде, можда најбоље свједочи чињеница да су је прије Наташе Нинковић освојиле глумице Милена Дравић, Радмила Живковић, Ђурђија Цветић, Ружица Сокић, Јелисавета Саблић, Гордана Ђурђевић – Димић, Дара Џокић, Мирјана Карановић, Љиљана Благојевић. Љиљана Стјепановић, Мира Бањац, Анита Манћић и Олга Одановић, док је постхумно ово велико признање додјељено само једном, незаборавној Радмили Савићевић.
 
 
Од 1994. године када је дипломирала представом “Укроћена Горопад” у класи професора Владимира Јевтовића Наташа Нинковић је одиграла велики број позоришних, ТВ и филмских улога у којима је дала свој препознатљив и неизбрисив траг. Нема сумње да је пред њом још велики број глумачких изазова, на које ће , сигурни смо знати да одговори .
 
Остаје нам да јој упутимо искрене честитке поводом велике награде коју је недавно добила и да јој пожелимо много среће  у годинама које су пред њом.