NATAŠI NINKOVIĆ DODJELJENA NAGRADA “ŽANKA STOKIĆ”

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Trebinjka Nataši Ninković, dobitnica je prestižne glumačke nagrade “Žanka Stokić”.

U obrazloženju žirija kojim je predsjedavala dramska umjetnica Milena Dravić a koje je pročitala prošlogodišnja dobitnica, glumica Olga Odanović između ostalog se navodi da Nataša” očaravajućom scenskom energijom, maštovitošću, duhovitošću i studioznošću iz uloge u ulogu nadograđuje veliki glumački dar”
 
Ovo prestižno glumačko priznanje ustanovljeno je 2003. godine na inicijativu velike Mire Stupice za “glumicu koja je svojm ličnošću obilježila , pozorišni, TV i filmski  život Srbije stvaralačkom zrelošću i bogatstvom umjetničkoh izraza”. Zajedno sa “Dobričinim prstenom” predstavlja najvažniju nagradu koja se u Srbiji dodjeljuje za glumačku djelatnost.
 
“Osjećam se kao da držim svog Oskara. Uvek sam se smejala na dodeli ovih nagrada glumcima koji se tresu i plaču. Danas se ja tako osećam”, rekla je Nataša prilikom dodjele nagrade i daodala “gluma je moja potreba, strast, prostor spoticanja, spoznaja slobode i velika ljubav”.
 
 
O važnosti ove nagrade, možda najbolje svjedoči činjenica da su je prije Nataše Ninković osvojile glumice Milena Dravić, Radmila Živković, Đurđija Cvetić, Ružica Sokić, Jelisaveta Sablić, Gordana Đurđević – Dimić, Dara Džokić, Mirjana Karanović, Ljiljana Blagojević. Ljiljana Stjepanović, Mira Banjac, Anita Manćić i Olga Odanović, dok je posthumno ovo veliko priznanje dodjeljeno samo jednom, nezaboravnoj Radmili Savićević.
 
 
Od 1994. godine kada je diplomirala predstavom “Ukroćena Goropad” u klasi profesora Vladimira Jevtovića Nataša Ninković je odigrala veliki broj pozorišnih, TV i filmskih uloga u kojima je dala svoj prepoznatljiv i neizbrisiv trag. Nema sumnje da je pred njom još veliki broj glumačkih izazova, na koje će , sigurni smo znati da odgovori .
 
Ostaje nam da joj uputimo iskrene čestitke povodom velike nagrade koju je nedavno dobila i da joj poželimo mnogo sreće  u godinama koje su pred njom.