Наступио ансамбл из Смедеревске Паланке

Градско позориште Културног центра из Смедеревске Паланке наступило је вечерас пред требињском публиком, петог дана Фестивала фестивала, представом „Тетовиране душе“, по тексту Горана Стефановског, а у режији Фуада Табучића.
Сложена и слојевита драма о несрећним судбинама емиграната, људи без завичаја у великом свијету, „који се у свом безглавом бјекству од слободе тетовирају“ идејама и идентитетима социопатолошке маргине – у инсценацији ансамбла из Смедеревске Паланке на републичком фестивалу драмских аматера Србије у Кули освојила је друго мјесто. Награду протагонисте вечери жири публике вечерас је додијелио глумцу Милошу Лукићу.
У оквиру пратећег програма фестивала, у Галерији Културног центра вечерас је одржана трибина под називом „Прво бјеше аматеризам“, на којој су представници позоришта и други учесници фестивала разговарали на тему позоришног аматеризма данас, указавши да овај вид стваралаштва небригом друштва и погрешним културним политикама у многим срединама доведен на ивицу опстанка.
У званичном програму Фестивала фестивала, до петка, 31. јула, учестоваће још двије представе. Сутра наступа Драмска скупина „еРКаВе“– Удружења студената историје хрватских студија Универзитета у Загребу и Француског клуба из Вараждина представом „Слушкиње“, по тексту Жан Женеа и у режији Кристијана Жан-Мишела Јалжечића.
Посљедње вечери фестивалској публици представиће се ансамбл Босанског културног центра и КУД-а „Адем Алић“ из Грачанице, представом „Скидајте се до краја“, по тексту Ентонија Мек Картена и Стивена Синклера и у режији Миреле Трепанић.
Извор: Радио Требиње