NASTUP „SRBSKIH PRAVOSLAVNIH POJACA“ U KULTURNOM CENTRU TREBINJE

Kulturnom centru Trebinje ukazano je povjerenje da bude domaćin još jednog vrijednog kulturnog događaja u okviru manifestacije  „Dani Srbije u Srpskoj“.

Naši gosti večeras bili su  „Srbski pravoslavni pojci“, beogradski a kapela sastav, koji su održali koncert u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

Marija Baljević,  Nevena Čiplak,  Nina Gavran,  Nemanja Perkučin,  Radovan Žižović,  Petar Janković  i  Marko Kačarević  publici su se predstavili svojim novim repertoarom, koji su izveli u tri bloka – duhovni, nacionalni i etno.

Bio je ovo treći nastup  „Pojaca“  u Trebinju u posljednjih godinu dana, kojem su se rado odazvali.

„Mi smo se u Trebinju već odomaćili i vezali za Trebinjce, tako da nam je čast i zadovoljstvo da smo i večeras ovde, pogotovo što ovaj put predstavljamo Srbiju u Srpskoj. Naš treći dolazak dokaz je da publici nedostaje ovakvih događaja i, naravno, to pokazuje da ona poštuje i voli srpsku tradicionalnu muziku koja je zaista prebogata i koja to i zaslužuje“, rekao je  Marko Kačarević, idejni tvorac i osnivač ovog pojačkog sastava.

Puna pozorišna sala Kulturnog centra pokazala je i ovaj put da Trebinjci veoma cijene i vole rad  „Srbskih pravoslavnih pojaca“  i da prepoznaju važnost srpske muzičke tradicije.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković