НАПУСТИЛА НАС ЈЕ ВЕЛИКА МИЛЕНА ДРАВИЋ


Једна од највећих глумица бивше Југославије, легендарна Милена Дравић преминула је синоћ у Београду у 79 години.
Милена се дуго лијечила од тешке болести, али није дозвољавала да је она спута, нити је вољела да о њој говори. Отишла је тихо и достојанствено како је и живјела.
Дива, српског и југословенског глумишта, која је остварила готого 200 улога, овог љета била је звијезда фестивала у Пули, на Палићу и у Херцег Новом. На сва три фестивала приређена је изложба фотографија “Милена”, аутора Маје Медић и Стефана Арсенијевића, те промовисана монографија коју је приредила Татјана Њежић, поводом награде Добричин прстен за животно дјело коју додјељује Удружење драмских уметника Србије.


Милена Дравић је прва добитница награде “Златни платан”. Ово признање уручено јој је 2014. године у Требињу на Фестивалу медитеранског и европског филма који се одржава у нашем граду.
Милена је вољела Требиње и Требиње је вољело и поштовало Милену. Примајући “Златни платан” Милена је тада рекла:” Ваши аплаузи и поздрави представљају велико признање. Враћам се у Београд и носим ову награду која ће стајати поред “Златног Давида”, канске и венецијанске награде “Златне арене” и “Царице Теодоре” и свих оних признања које сам добила.
Као највећу награду Милена је увијек истицала љубав публике.