Најава;Позоришна представа “СУМЊА”

ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ ТРЕБИЊЕ

&

КУЛТУРНА СЦЕНА МАЛЕ СТВАРИ ТРЕБИЊЕ

Сриједа, 11.04.2018 године,

19.30 часова

 

СУМЊА

или

(Confusione dubium)

 

Коришћени су текстови:Самира Садиковића, Биљане Србљановић, Милене Де Поло…

 

Режија и драматизација: Жељко Милошевић

Играју:

Митар Милићевић

Анастасиа Андрић

Сара Попадић

Јована Анђелић

Милица Салата

Кристина Пејдо

Милана Нинковић

Маја Шошо

 Сцена и костим: Милица Јеремић

Лектор: Олгица Цице

Избор и монтажа музике: Зоран Бегенешић

Визуелни идентитет: Јован Видаковић

О представи:

Представа настаје из процеса вјежби помоћу којих млади људи, користећи сегменте више драмских текстова, настоје говорити о себи у систему и систему као узроку и поводу за њихов незадовољавајући друштвени положај и статус. Они не нуде рјешења, јер то и није њихов задатак, али својом сценском игром указују на више друштвених аномалија које имају деструктиван утицај на одрастање, а то јесте њихова обавеза. У исто вријеме они се обраћају, указују и критикују у нади да ће се њихов глас бар за тренутак чути и допринијети бољој бризи о младим људима.

Отклањање представљених, али и других аномалија које негативно утичу на одрастање, те бригу и унапређење квалитета живота младог човјека управо треба да развија систем кроз своје институције и законе, а да ли је то тако… једноставан одговор је у самом називу ове сценске игре.

Фрагментарни приступ драматургији послужио је младим људима, актерима овог позоришног чина, да се поиграју  жанровима и сопствено осмишљеним начином и средствима овладавају језиком сцене указујући на проблеме са којим се сусрећу.

Улаз; 3.00 КМ