NAJAVA: VEČE RUSKOG FILMA I POEZIJE

Književno udruženje “Susret” Trebinje u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Gradom Trebinjem, Turističkom organizacijom Grada Trebinja i Kulturnim centrom Trebinje 22 i 23. juna u 20 časova u bioskopu Kulturnog centra Trebinje organizuje Veče ruskog filma i poezije.

Prve večeri trebinjska publika će biti u prilici da čuje poetsko-pjesnički nastup recitatora Književnog udruženja “Susret” Trebinje i da pogleda ruski film “Ržev” posvećen Rževskoj bici, “Verdenu” Drugog svjetskog rata.

kinopoisk.ru

Drugo veče je posvećeno sjećanju na shiigumaniju Mariju Dohtorovu a u bioskopu Kulturnog centra Trebinje biće prikazan film ” General Kornilov”.

Shiigumaniju Marija bila je velika podvižnica i nastojatelj manastira prepodobne Paraskeve – Petke u Bugarskoj. Film govori o njenoj neobičnoj životnoj sudbini i duhovnoj potrazi od Kijeva, Moskovskog univerziteta, Crne Gore, Srbije do Bugarske.

Gosti manifestacije su Aleksej Keresteđijants, zamjenik ruskog ambasadora u Bosni i Hercegovini i Natalija Šatiljina, predsjednik Rusko-srpske fondacije za kulturu i nasljeđe.

Ulaz je slobodan.

Dobro došli u Kulturni centar Trebinje