НАЈАВА: ВЕЧЕ КРАТКОМЕТРАЖНОГ ФИЛМА

У.Г. Сунчана Kапија у сарадњи са Ј.У. Kултурни центар у уторак, 26.2.2019. године, организјују промоцију краткометражних филмова продукцијске куће „Модеx“ из Гацка.
Млади аутори Небојша Товаришић, Милан Беатовић, Весна Илић и Растко Стојановић представиће се требињској публици са три кратка филма – „Свијет без телефона“, „Нити“ и „Бескрај“.
Филмовима желе да покажу стање у друштву једне просјечне младе особе која жели нешто да постигне, међутим друштво је спутава. Kако истичу, сваки млади човјек може се пронаћи и поистовјетити са главним глумцима.
О себи кажу да се идеја о снимању кратких филмова родила 2015. године, пошто су на Yоу Тубе-у виђели да доста младих људи користе тај медиум као начин да пренесу неке поруке које они као млади желе да упуте друштву у коме живе. Одлучили су да пробају и сами, иако, како кажу, тада и нису били упућени у технологију филма. Без уложене марке, без скупоцјене опреме, али са доста утрошеног времена, рада и снимања. Били су и глумци и монтажери и идејни творци приче за филм…
Рад продукцијске куће Модеx можете да пратите на њиховој Yоу Тубе страници – https://www.youtube.com/channel/UCDD6qP1d5uL5JFRCCkgbIBQ
Дођите у галерију Kултурног Центра у уторак, у 19 часова да пружимо подршку овим младим и креативним људима.