НАЈАВА: У ГАЛЕРИЈИ АЛУМИНИЈ У МОСТАРУ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ОТВАРА ИЗЛОЖБУ “САВРЕМЕНА УМЈЕТНИЧКА СЦЕНА ТРЕБИЊА”

У организацији Културног центра Требиње и Галерије Алуминиј из Мостара у четвртак 19 јула у 19:00 часова у Галеији “Алуминиј” у Мостару биће отворена изложба “Савремена умјетничка сцена Требиње”.

Изложбу чини двадесетак одабраних умјетничких радова ,петнаест умјетника који живе и раде у Требињу.

Ликовни умјетник и менаџер Културног центра Требиње, Миљан Вуковић каже да ова изложба Културни центар Требиње позиционира као регионалну културну установу у којој се јавности представљају и дјела савременог ликовног израза.

Први човјек Галерије Алуминиј, Дарко Јука је поводом предстојеће изложбе између осталог ракао:” То што изложба долази у Мостар, пред нашу, ликовно захтјевну публику, нама је изазов и част, јер та порука промишљања умјетниковог положаја у друштву, којом је изложба прожета, надраста и Требиње и Мостар, односно, овом пројекту даје ону већу димензију због које изложба тако дуго и траје.

Изложба је као дио пројекта “Декаденција” била постављена на Цетињу и у Требињу, а под данашњим именом “Савремена умјетничка сцена Требиње”, гостовала је у Културном Центру Београда, те Умјетничкој галерији БиХ у Сарајеву.

Мостарској јавности у четвртак ће се представити: Ђорђе Арнаут, Жељка Момиров, Радослав Вучинић, Таида Јашааревић, Миљан Вуковић, Нада Арнаут, Игор Бошњак, Анка Гардашевић, Данило Бурсаћ, Бранко Милановић, Марко Бурлица, Марко Мусовић, Саво пековић, Алексеј Сивчевић и Невена Косовић.

Изложба ће у Галерији Алуминиј гостовати до 17. августа ове године а улаз у је слободан.