Најава: Требињско вече руских умјетника

ТРЕБИЊЕ │  Књижевно удружење „Сусрет“ под покровитељством Града Требиња сутра вече у биоскопској сали Културног центра приређује литерарно-музичко вече истакнутих руских умјетника Јурија Назарова, Људмиле Маљцеве и Полине Начитајло.

Програм под називом „Руски карактер“, који организатори због умјетничког реномеа извођача називају и спектаклом – књижевно-музички је колаж, рађен је по мотивима из дјела Гогоља, Пушкина, Љескова, Достојевског, Цвјетајеве, Гумиљева, Јесењина, Шолохова, Висоцког…

„Ријеч је умјетницима највишег ранга и са високим титулама у култури, који собом доносе све оно што краси руску културу – руски дух, емоцију, страст, шарм, дубину промишљања. Очекујемо феноманално вече и не сумњам да ће публика у Требињу бити одушевљена“, каже за Радио Требиње Милана Бабић из удружења „Сусрет“.

Бабићева подсјећа да су умјетници из Русије и прошле године у Требињу приредили вече за памћење, о којем су више од ријечи казивали дуготрајни аплаузи и овације задовољне требињске публике.

Она додаје да је долазак истакнутих руских умјетника за Требиње изузетна част, али и прилика – да се јачају везе и договара будућа сарадња на радост и корист требињских љубитеља културе.

Глумац Јуриј Назаров, са титулом народног умјетника Русије, на филму и телевизији остварио је око 300 улога – међу којима су и оне у култним остварењима редитеља Андреја Тарковског „Андреј Рубљов“ и „Огледало“.

Драмски умјетник Људмила Маљцева носи признање заслужног умјетника Русије, док је њена кћерка Полина Начитајло члан престижног Театра на Таганки, уз то и поетеса и сликарка, а публици на овим просторима позната је по улози у руској ТВ серији „Тајне института за даме“.

Програм почиње у 20:30.

Р.С.